< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: A brazil elnök után is kémkedett az NSA//// Espiando por la NSA después de que el presidente brasileño

| Mobile | RSS

A brazil elnök után is kémkedett az NSA//// Espiando por la NSA después de que el presidente brasileño

2013. szeptember 2. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A brazil elnök után is kémkedett az NSA

De a mexikói elnökjelölt email-jeit is olvasták
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelte Dilma Rousseff brazil elnök és Enrique Pena Nieto mexikói államfő kommunikációját, utóbbiét akkor, amikor még elnökjelölt volt – ez derül ki amerikai titkosszolgálati dokumentumokból, amelyeket helyi idő szerint vasárnap közölt a Globo brazil televízió. Az igazságügy-miniszter szerint, ha beigazolódnak a vádak, akkor az a ország szuverenitása elleni nyílt támadásnak lenne minősíthető.

A tévé bemutatott egy 2012. júniusi iratot, amelyet Edward Snowden amerikai informatikus szivárogtatott ki. E dokumentumban az NSA igyekszik “jobban megérteni (Russeff és munkatársai) kommunikációját és tárgyalópartnereit” egy olyan program révén, amely lehetővé teszi a hozzáférést minden olyan tartalomhoz, amelyet az elnök asszony felkeresett a világhálón.

Rousseff, aki októberre hivatalos látogatást tervezett Washingtonba, munkaértekezletet hívott össze az ügy megvitatására – közölte a Globo. “Ha e tények beigazolódnak, az elfogadhatatlan helyzetet jelentene, országunk szuverenitása elleni nyílt támadásnak lenne minősíthető” – jelentette ki José Eduardo Cardozo igazságügy-miniszter.

A Rio de Janeiróban élő Glenn Greenwald újságíró – ő tárta fel a The Guardian című brit lapban az NSA által végzett titkosadatgyűjtés részleteit, amelyeket a szervezetnek korábban dolgozó Snowden szivárogtatott ki – a Globo “Fantástico” című hírműsorában elmondta: a tavaly júniusi iratból azt is kiderült, hogy az amerikai ügynökség elolvasta a mexikói elnökjelölt emailjeit, köztük az arra vonatkozókat, kiket nevezne ki bizonyos kormányposztokra. A dokumentum keltezése egy hónappal Pena Nieto megválasztása előtti.

forrás:magyar hirlap.hu

Espiando por la NSA después de que el presidente brasileño

Sin embargo, el candidato presidencial mexicano también leer e-mails
La Agencia de Seguridad Nacional de EE.UU. (NSA) observó Dilma Rousseff, presidenta de Brasil, y Enrique Peña Nieto, las comunicaciones del Estado de México, el último de ellos cuando era candidato a la presidencia – resulta que los documentos de inteligencia de Estados Unidos que el domingo informó el Globo de Brasil, hora local de televisión. El ministro de Justicia, si se confirman las denuncias, es un ataque abierto contra la soberanía del país sería considerado.

La televisión presenta una 2012th documento en junio, que se filtró Edward Snowden estadounidense de TI. En este documento, la NSA busca “entender mejor (Russeff et al) comunicación y socios de negociación” a través de un programa que le permite acceder a todos los contenidos que el Presidente visitó la Web.

Rousseff, que planeó una visita oficial a Washington en octubre, un taller convocado para discutir el asunto – dijo el Globo. “Si se confirman estos hechos, sería inaceptable situación, serían considerados ataques abiertos a la soberanía de nuestro país” – dijo el ministro de Justicia, José Eduardo Cardozo.

La Janeiro vivo Glenn Greenwald periodista de Río – reveló el diario británico The detalles Guardianes de la recopilación de datos en secreto por el NSA que la organización había trabajado Snowden filtraron – “fantástico” en el programa de noticias en el Globe, dijo en junio del año pasado a partir de los documentos también revelan que la Agencia de EE.UU. para leer mis e-mails candidatos presidenciales mexicanos, incluidos los relativos a las que se designaría a algún cargo en el gobierno. Antes de que el documento está fechado elecciones un mes de Peña Nieto.

Fuente: Húngaro hirlap.hu

Leave a Reply 293 megnézve, 1 alkalommal mai nap |