< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Felszámolás indul a Praktiker AG ellen

| Mobile | RSS

Felszámolás indul a Praktiker AG ellen

2013. szeptember 4. | 2 hozzászólás | Tudomány/gazdaság

A németországi Praktiker AG az illetékes bíróságnál rövidesen kezdeményezni fogja a felszámolási kérelem megindítását, amely a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t nem érinti – közölte a társaság.

A Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, a Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH és a Max Bahr értékesítési láncolathoz tartozó áruházak, valamint a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozó külföldi üzletág nem érintett az ügyben. Utóbbi cég 100 százalékban tulajdonosa a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-nek.
Kapcsolódó cikkek

A Praktiker Magyarország Kft. abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalt működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen.

A magyarországi Praktiker már nyáron, amikor a felszámolásról először felröppentek a hírek, jelezte: a felszámolás a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t nem érinti.
Reagált a magyar Praktiker:
A Praktiker AG csődhelyzetének alakulása továbbra sem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését. A Praktiker konszernen belül a külföldi leányvállalatok önálló cég, a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartoznak, amely továbbra sem érintett a csődeljárással. A tény, hogy újabb fejlemények vannak a Praktiker AG csődhelyzete körül, az a korábbi történések folyománya és a németországi hálózatra korlátozódik.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |