< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szívdobbanás válthatja a jelszavakat((((Heartbeat replace passwords

| Mobile | RSS

Szívdobbanás válthatja a jelszavakat((((Heartbeat replace passwords

2013. szeptember 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Bár már hosszú ideje léteznek különböző biometrikus azonosítási megoldások, az üzleti, tudományos vagy katonai szférákon kívül ezek használata eddig nem terjedt el. Ma már viszont az emberek annyi online szolgáltatást használnak, és annyi különböző számítástechnikai eszköz van a birtokukban, hogy egyre nagyobb figyelmet kap ez a probléma, és szerencsére egyre több cég is lát fantáziát és lehetőséget ennek megoldásában.

A Bionym által fejlesztett eszköz is biometrikus alapokra helyezi az azonosítást, azonban kissé szokatlan módon erre a szívünket, pontosabban az általa generált elektromosságot használja. Ez minden ember esetében teljesen egyedi, ugyanúgy, mint az ujjlenyomat vagy a szem retinája. A Bionym állítása szerint a Nymi névre keresztelt karperec egy évtizednyi kutatás és fejlesztés eredményeként jöhetett létre, és teljes mértékben alkalmas arra, hogy használóját maximális biztonsággal azonosítsa.
Bionym Nymi colors stacked 3 large verge medium landscape

A Nymi az első párosítást követően folyamatosan azonosítja használóját, amíg a karperec rajta van, és a kapocs zárt állapotban van. Működés közben Bluetooth Low Energy kapcsolaton keresztül kommunikál a környezetében levő, erre felkészített eszközökkel, így lényegében állandóan hitelesíti viselőjét minden általa használt vagy birtokolt eszköz felé. Sőt, mivel érzékeli, hogy milyen messze van ezektől a tárgyaktól, használatával az is megoldható lenne, hogy az adott eszköz már akkor munkára készen várja gazdáját, amikor az kézbe veszi.

Persze ennek fordítottja is működne, azaz ha a felhasználó eltávolodna például a számítógépétől, az automatikusan lezárja a felhasználói fiókot. Ahogy a cég által készített bemutató videóban is látható, a folyamatos azonosítás környezetünk személyre szabására is lehetőséget ad (például az autónk kinyitásakor minden ránk vonatkozó beállítás aktiválódik), ugyanakkor a tökéletesen célzott reklámoknak már sokan nem örülnének.

A háromfaktoros azonosítás miatt – a felhasználónak viselnie kell a Nymit, a szíve által generált elektromos aktivitásnak meg kell egyeznie a készülékben tárolt EKG lenyomattal, és rendelkeznie kell a Nymivel párosítható eszközzel – a fejlesztő, Karl Martin szerint a Nymi alkalmassá teheti nem csak számítástechnikai eszközöknél történő azonosításra, hanem akár lakás- vagy autókulcs helyettesítésére, vagy fizetési folyamatok lebonyolítására is.

A Nymi integrált gyorsulásmérője és giroszkópja segítségével képes néhány alapvető gesztus felismerésére is, így akár egy-egy specifikus mozdulat közbeiktatásával is fokozható az azonosítás biztonsága. Az eszköznek egyébként nem kell feltétlenül karperecnek lennie, ez pusztán az egyik legegyszerűbb és leguniverzálisabb megoldás annak biztosítására, hogy a Nymi tudja, hogy rajta van-e tulajdonosán.

A Nymi egyelőre még csak prototípus szintjén létezik, a Bionym tervei szerint valamikor 2014-ben kerülhetne piacra, 99 dolláros áron. Mivel a hardver fejlesztése már a végső fázisban van, a cég jelenleg a fejlesztők megnyerésére fókuszál. Az SDK-t és az API-t rövidesen elérhetővé teszik, hogy a megjelenésre bőven legyen mivel használni a Nymit.

A Bionym előtt álló legnagyobb feladat kétségkívül az, hogy meggyőzze az embereket az eszköz biztonságáról. A jelszavak és kulcsok nélküli világ nagyon csábítóan hangzik, ugyanakkor mégiscsak egy állandóan viselendő kiegészítőről van szó, amiről egyelőre még senki nem tudja, hogy mennyire támadható, vagy játszható ki.

forrás:index.hu

Heartbeat replace passwords

Although it has been a long time , there are various biometric identification solutions , in addition to the business , scientific and military spheres such use has not become widespread. Today, however, the number of people using online services , and many different computing devices are in their possession that is receiving increasing attention is the problem, and fortunately more and more companies also see opportunity and imagination in solving this .

Developed by Bionym biometric device is placed funds can be identified, but a little unusual for our heart , more precisely, it generates electricity use . It is unique for each person in the same way as a fingerprint or retina of the eye . The Bionym claims the Nymi named a bracelet as a result of decades of research and development have been possible , and fully suited to identify the user of maximum security .
Bionym Nymi colors stacked three large verge medium landscape

The Nymi after the first pairing identifies the user of continuously until the bracelet is on , and the terminal is closed . During operation, communicating via Bluetooth Low Energy devices link on the environment , specially trained , so that it always authenticates the wearer to use or own it all means . In fact, it detects how far from these objects, using it would be possible that the device is then ready for work to be won when it comes to picking up .

Of course, the reverse would work , or if the user is departing as the computer itself , it will automatically close the account . As video presentation prepared by the company can be seen in the ongoing identification customize environment also provides (for example, the car is opened for us every setting is activated ), and at the same time perfectly targeted advertising is many people do not want us to know .

Because of the three-factor authentication – the user must bear the Nymit generated by the heart’s electrical activity should be the same EKG blueprint stored in the device and have the Nymivel paired device – the developer, Karl Martin , the Nymi make it suitable for not only computing devices identified, but either home or car keys replacement , or for payment processes.

The Nymi integrated accelerometer and gyro can help some of the basic gesture recognition , so even enhanced by inserting a specific gesture is of authentication . The device would not have to be a bracelet, it’s just one of the simplest and most universal solution to ensure that the Nymi know whether it ‘s owners.

The Nymi yet there are only prototypes at the level of Bionym plans sometime in 2014 could be market price of $ 99 . Because the hardware already in the final phase of development , the company is now focused on winning developers . The SDK and API will shortly be made available to appear as it used to be plenty of Nymit .

The greatest challenge facing Bionym undoubtedly to convince people of the safety device . The passwords and key- world sounds very tempting , but it is still a bear constantly add is what no one knows yet how much can be attacked or be played .

forrás:index.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |