< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kátyúk nélküli esküvőt szervez Orbán

| Mobile | RSS

Kátyúk nélküli esküvőt szervez Orbán

2013. szeptember 6. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A miniszterelnök lányának esküvője kellett hozzá, hogy a Felcsút melletti Csabdi és Tükröspuszta útjait rendbe tegyék: lázas tempóban kátyúztak a napokban, hogy a násznép zötykölődés nélkül jusson el Orbán Ráhel és Tiborcz István lakodalmának tükröspusztai helyszínére.

Mint a hvg.hu megírta, évtizedekig senkit nem érdekelt az alsóbbrendű utak katasztrofális állapota, így igen nagy meglepetés érte a helyieket, amikor néhány napja feltűntek a munkagépek. Az aszfaltozáshoz szükséges darálót – a lakosok elmondása alapján – az önkormányzat kisbusza vontatta ki a javítandó útszakaszra, a munkában pedig még a zalai megyei közútkezelők is részt vettek.

A helyiek körében nincs kétség afelől, minek köszönhetik a kiemelt figyelmet: Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék. “Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának, foldozásának?” – mondta erről egy helybeli a lapnak.

Nem sokkal a hír megjelenése után a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan közleményben reagált. Állítása szerint a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni a lakodalom helyszínét, a “közvetlenül” az érintett tanyához vezető úton pedig semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt.

Hozzá kell tenni, nem csupán a lakodalom helyszínén figyeltek mindenre az esküvő szervezői: Gyurcsány Ferenc beszámolója alapján már Felcsútra sem lehet lemenni fényképezni vagy kamerázni anélkül, hogy ne ellenőriznék az embert.

A Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán számolt be róla, hogy egy kisfilmet forgattak volna a településen tegnapelőtt, ám a faluhatárnál rögtön elkapta őket a Fidesz választókerületi titkára, aki a látogatás okáról érdeklődött. A politikus pártja központját ajánlotta a kíváncsiskodó titkárnak, majd a beszélgetés végeztével arra lett figyelmes, hogy követik őt. Állítása szerint kétórás felcsúti programjának minden percét rögzítették.

NÉPSZAVA-információ /

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |