< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény

2013. szeptember 6. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Közösségi Szolgáltatóházat adtak át a Somogy megyei Pálmajorban

Garai Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a Somogy megyei Pálmajorba látogatott, hogy a mintegy 600 millió forintos keretösszegű Gyerekesély projekt keretében megnyíló Közösségi Szolgáltatóházat átadja, amely egyben Gyerekház is.

A pályázatban több, a gyerekek és családjaik helyzetét javító, segítő, helyszín kiépítését és azokhoz kapcsolódó szociális és felzárkózási tevékenységet terveznek. Kiemelkedik ezek közül a három Biztos Kezdet Gyerekház, és a Pálmajori Közösségi Szolgáltató Ház, valamint a számos Ifjúsági Pont és a tanoda típusú szolgáltatást biztosító lehetőség.

A Kadarkúti-Nagybajomi Többcélú Kistérségi Társulás a Kaposfői Római Katolikus Plébánia Hivatallal működik együtt konzorciumi partnerségben az Európai Uniós támogatású Gyerekesély pályázatban. Ennek lényege egy átfogó, széles körű összefogásra épülő, integrált térségi program megvalósítása a térség településein élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik felzárkózási esélyének növelése érdekében. A program szakmai-módszertani támogatását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosítja a TÁMOP 5.2.1 kiemelt projekt keretében.

A két évig tartó pályázati időszak célja a szegénység, és azon belül különösen a gyermekszegénység csökkentése, valamint ezek újratermelődésének, generációk közötti átörökítésének megelőzése a gyermekek többirányú támogatása. A családok bevonásával, a szülők aktív részvételével szervezett foglalkozásokra épül az aktív szociális munka, mely alkalmazásával az élet számos területén valósul meg intézményi fejlesztés és szolgáltatásbővítés, mint például a gyermekjólét és családsegítés, az egészségügyi szolgáltatások, az oktatás, a kultúra, a sport, a közösségfejlesztés terén.

Budapest, 2013. szeptember 6.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

H-1054 Budapest, Báthory u. 10.

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |