< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Félmilliárddal dobta meg az Emmi a felcsúti utánpótlás-nevelést

| Mobile | RSS

Félmilliárddal dobta meg az Emmi a felcsúti utánpótlás-nevelést

2013. szeptember 8. | hozzászólás | Közélet

Félmilliárddal dobta meg az Emmi a felcsúti utánpótlás-nevelést

Félmilliárddal dobta meg az Emmi a felcsúti utánpótlás-nevelést Közoktatási célra a legnagyobb összegű kifizetés a felcsúti 500 millió után egy 98 milliós támogatás volt a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesületnek. Az első félévben összesen 105 milliárd forintot osztott szét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). 435 millió forint jutott Lezsák Sándor Népfőiskolai Alapítványának is.

Az Emmi hat hónap alatt valamivel több mint 105 milliárd forintot osztott szét különböző szervezetek között, amelyek között kisegyházak ugyanúgy voltak, mint sportszövetségek – adta hírül az Átlászó blogja szerdán. 726 támogatásról szól az augusztus eleje óta nyilvános lista, de a kedvezményezettek száma ennél jóval kevesebb, mivel egy szervezet többféle jogcímen is kaphatott pénzt.

Mindjárt a lista 3. helyán a Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány szerepel. Az elsősorban focistatehetségeknek épített felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakmunkásképző felépítéséhez a tárca 500 millió forinttal járult hozzá. Közoktatási célra a második legnagyobb kfiizetés eltörpül a felcsútihoz képest: 98 milliót kapott a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület.

A legnagyobb egyösszegű támogatás szintén a focihoz kötődik: 9 milliárd forintos támogatás jut a debreceni stadionépítésre a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft.-n keresztül.

Vannak más érdekes kifizetések is: 435 millió forint jutott Lezsák Sándor Népfőiskolai Alapítványának.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |