< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 700 védett madarat akartak kicsempészni

| Mobile | RSS

700 védett madarat akartak kicsempészni

2013. szeptember 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Olasz vadászok összesen 32 millió forint értékű védett madarat próbáltak meg kicsempészni Magyarországról.

Hétszáztizenhét védett madár tetemére bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a tompai határátkelőhelyen, a 32 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták és az ügyben érintett olasz vadászok ellen feljelentést tettek – közölte a NAV kedden az MTI-vel.

A pénzügyőrök a tompai határátkelőhelyen két, egymás után érkező olasz rendszámú személygépjárművet vizsgáltak a napokban. Az első gépkocsi alvázán csavarokkal rögzítve három fémtálcát fedeztek fel, amelyekből összesen 316 védet madár – fürj, erdei pityer, fitiszfüzike – tetemét pakolták ki – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a második autó gyári üregeiben, valamint egy kutyaszállító ketrecben elrejtve összesen 401 védett madár – fürj, erdei pityer, fitiszfüzike, mezei poszáta, sárga billegető, guvat – tetemét találták meg. A közlés szerint az olasz sofőrök azt mondták, hogy a madártetemek a saját és utastársaik tulajdona.

A NAV pénzügyőrei az összesen 32 millió forint eszmei értéket képviselő szállítmányt lefoglalták és feljelentéssel átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik az olasz sofőrök és útitársaik ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |