< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Több ezer sértett, több tíz millió forint

| Mobile | RSS

Több ezer sértett, több tíz millió forint

2013. szeptember 11. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Fogyasztói csoportot számoltak fel a zuglói rendőrök.
A cikkhez kapcsolódó videó:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – fogva tartásuk mellett – M. Tibor 51 éves, B. Péter András 43 éves, K. Dénes Antal 41 éves budapesti, S. Sándor 36 éves gyáli, B. Csaba 45 éves dunavarsányi, valamint G. István 47 éves tabi lakos ellen. Az eljárás további szakaszában M. Judit 49 éves, T. Csaba 44 éves budapesti lakosok és G. Sándor 36 éves budaörsi lakos szabadlábon védekezik.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2011-2012 közötti időszakban az általuk alapított gazdasági társaság és annak jogutód cégei nevében fogyasztói csoportot működtettek. Az országos, nagy példányszámú napilapokban megjelentetett hirdetésekkel toborzott, később a társasággal szerződést kötő sértettek számára azt a látszatott keltették, hogy kedvezményes törlesztésű hitelt nyújtanak. A hirdetésre jelentkező tagok üzletkötőkkel léptek kapcsolatban, a megbízási szerződéseket az ő közreműködésükkel kötették. A szerződő ügyfeleknek a szerződés megkötésekor úgynevezett egyszeri kockázatkezelési díjat kellett megfizetniük, ezt követően a szerződések értelmében minden hónapban, a törlesztő részletek befizetését kérték.

A sértettek az átlagosnál jóval kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, jellemzően anyagilag megszorult, a hitelintézetek banki szolgáltatásaiból kirekesztett fogyasztók. Elsősorban alacsony jövedelműek, nyugdíjasok vagy BAR listások voltak, akik a hitelszerzés lehetőségében bízva remélték az anyagi segítséghez való jutást. A gyanúsítottak által működtetett cégek számláira közel 3.000 sértett több tíz millió forintot fizetett be.

A gyanúsítottakat 2013. szeptember 4-én tartózkodási helyeiken fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály, valamint a zuglói rendőrkapitányság munkatársai.

A rendelkezésre álló személyi és tárgyi bizonyítékok alapján az illetékes bíróság öt gyanúsított előzetes letartóztatását, társuk, B. Péter András házi őrizetét rendelte el.

A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le.
forrás:brfk

Leave a Reply 466 megnézve, 1 alkalommal mai nap |