< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vadai furcsa megbízásai: nyomozás indult

| Mobile | RSS

Vadai furcsa megbízásai: nyomozás indult

2013. szeptember 13. | hozzászólás | Közélet

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség ismeretlen tettes ellen korábbi honvédelmi minisztériumi szerződések miatt – értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 péntek déli Híradójában elhangzott: a gyanú szerint a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke 2008 és 2010 között több millió forint értékben kötött megbízási szerződéseket kommunikációs cégekkel Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár – jelenlegi független országgyűlési képviselő, a DK politikusa – honlapjának üzemeltetésére, miközben ezt a feladatot a minisztérium dolgozói is el tudták volna végezni. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta, hogy hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást szeptember 6-án. A nyomozás határideje november 6., ami szükség esetén meghosszabbítható – nyilatkozta a szóvivő.

A szerződésekkel kapcsolatban júliusban Hende Csaba honvédelmi miniszter tett feljelentést az ügyészségen ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője korábban elmondta, a miniszter három szerződést kifogásolt, amelyek egyike a honvédségi államtitkári honlappal függ össze. Ezt megelőzően a Magyar Nemzet azt írta, a feljelentés azzal lehet összefüggésben, hogy Vadai Ágnes államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető különböző PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, holott ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt. Emellett a napilap szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket az államtitkár írt alá.

A sajtóhír megjelenését követően az MSZP közleményben állt ki Vadai Ágnes volt szocialista honvédelmi államtitkár és Szeredi Péter, a HM korábbi kabinetfőnöke mellett, valamint lemondásra szólította fel a feljelentést tevő Hende Csabát. Az MSZP-ből időközben kilépett, jelenleg a DK elnökségi tagjaként politizáló Vadai júliusban azt mondta, hogy „a rezsimnek a tyúkszemére lépett”, és valószínűleg egy mérhetetlenül kicsinyes bosszúról van szó.

Vadai Ágnes az MTI-nek az ügyről nyilatkozva azt mondta, hogy „akkor sem fognak megállítani a küzdelmemben, hogy eltakarítsuk Orbán velejéig korrupt rendszerét”.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 213 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: