< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: A brazil elnök lemondta amerikai útját(((( El presidente brasileño cancela viaje a EE.UU.

| Mobile | RSS

A brazil elnök lemondta amerikai útját(((( El presidente brasileño cancela viaje a EE.UU.

2013. szeptember 19. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

A brazil elnök lemondta amerikai útját

Az Egyesült Államok és Brazília megállapodott, hogy elhalasztja Dilma Rousseff brazil elnök október 23-ra tervezett, washingtoni látogatását a két ország között kialakult súrlódások nyomán, derült ki a két ország által kiadott hivatalos közleményekből.

Barack Obama amerikai elnök utolsó próbálkozásként hétfőn felhívta brazil kollégáját, de végül arra jutottak, nem tartják meg a találkozót. “A brazil állampolgárok, és vállalatok kommunikációjának illegális megfigyelése súlyos cselekmény, sérti Brazília szuverenitását, ahogy összeegyeztethetetlen a baráti országok demokratikus együttélésével.

Mivel ennek kapcsán nem kezdődött meg kellő időben a vizsgálat, ezért a washingtoni látogatás lebonyolításának feltételei nem teljesültek. A brazíl kormány biztos benne, hogy amint a kérdés megfelelően rendeződik, az állami vizitet megtartjuk” – olvasható a brazil elnöki hivatal nyilatkozatában. A Fehér Ház a következőket írta: “Az elnök megérti, de sajnálja az állítólagos amerikai hírszerzési tevékenység kapcsán, Brazíliában kialakult aggodalmakat. Egyértelművé tette, elkötelezett amellett, hogy a diplomáciai csatornákon Rouseff elnökkel és kormányával együttműködve túllépjenek a kétoldalú viszonyban keletkezett feszültség forrásán”. Hozzáteszik, mint Obama korábban jelezte, a titkosszolgálatok magatartásának felülvizsgálata megkezdődött, viszont akár hónapokig is eltarthat.

Észak- és Dél-Amerika legfejlettebb gazdaságú államai között azután keletkezett feszültség, hogy a Globo brazil hírügynökség a Guardian helyi tudósítójának segítségével nyilvánosságra hozta az Edward Snowden, egykori CIA-alkalmazott által kiszivárogtatott dokumentumokat. Ezek szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) megfigyelte – s lehetséges jelenleg is megfigyeli – a brazil elnökasszony telefonhívásait, levelezését, tanácsadóinak, s közeli bizalmasainak kommunikációját, ahogy a brazil állami olajtársaság, a világ egyik legnagyobb kőolajkitermelője, a Petrobras után is kémkedett.

Ismét napirenden a fegyvertartás

Az összesen 13 halálos áldozatot követelő, hétfői washingtoni ámokfutó merénylet után ismét a fegyvertartás szigorítását sürgette az amerikai elnök. Barack Obama aggodalmának adott hangot, hogy szinte minden harmadik vagy negyedik hónapban lőfegyverekkel végrehajtott, elborzasztó tömeggyilkos merényletekre kerül sor az Egyesült Államokban. Fennáll annak a veszélye, hogy ez szinte rituálévá válik – figyelmeztetett az elnök. Obama felrótta a kongresszusnak, hogy eddig semmit nem tett a vonatkozó törvények szigorítására. Az elnök ez irányú kezdeményezései sorra meghiúsultak a szenátusban még tavaly decemberben, a 26 halálos áldozatot követelő newtoni merénylet után.

NÉPSZAVA-információ /

El presidente brasileño cancela viaje a EE.UU.

Los Estados Unidos y Brasil acordaron posponer la presidenta brasileña Dilma Rousseff está programada para el 23 de octubre, después de su visita a Washington la fricción desarrollada entre los dos países , han emitido un comunicado de los dos países.

Como último recurso al presidente de EE.UU. Barack Obama , pidió el lunes en par brasileño , pero al final se encontraron con no acudir a la cita . ” Los ciudadanos brasileños , la vigilancia ilegal y las empresas de comunicaciones delito grave , violan la soberanía de Brasil, por ser incompatibles con la convivencia democrática de los países amigos .

Dado que esta conexión no se inicia en el tiempo para estudiar , así que no se cumplían las condiciones para la realización de la visita de Washington. El gobierno brasileño está convencido de que una vez que el asunto se resuelva de acuerdo con las rondas de retención del estado ” – Leer la oficina del presidente de Brasil , dijo en un comunicado de la Casa Blanca , escribió lo siguiente : ” . El presidente entiende, pero lamenta, en relación con las supuestas actividades de inteligencia estadounidenses , la preocupación surgió en Brasil . Ha dejado claro, se ha comprometido a la vía diplomática Rouseff presidente y su gobierno para ir más allá de la relación bilateral en cooperación con la fuente de tensión generada. ” Añaden , como Obama señaló anteriormente, la comunidad de inteligencia de realizar la revisión se inició , sin embargo, podría tardar varios meses .

Entre las economías más avanzadas de América del Sur en los estados del Norte y a continuación, la tensión derivada de la brasileña Globo agencia de noticias corresponsal de The Guardian reveló que el Edward Snowden, filtrada por un ex empleado de la CIA documentos . En consecuencia , la Agencia de Seguridad Nacional de EE.UU. (NSA ) ha observado – y posible en el momento de ser monitoreados – Llamadas presidente de Brasil , e- mails , asesores y estrecha intimidad de las comunicaciones , que veían en la compañía petrolera estatal de Brasil , es una de kőolajkitermelője más grande del mundo, Petrobras después .

nuevo en el programa de armas de fuego < / p>

Después de un total de 13 víctimas mortales , Washington plazo del lunes fuera de control una vez más instó al asesinato del presidente de EE.UU. las leyes de armas más estrictas. Barack Obama expresó su preocupación de que casi cada tres o cuatro meses de armas de fuego , llevó a cabo los ataques genocidas horribles se llevan a cabo en los Estados Unidos. Existe el peligro de que se vuelve casi un ritual – el presidente advirtió . Obama criticó al Congreso que no ha hecho nada para reforzar las leyes. Las iniciativas del Presidente en este sentido fracasaron fila después de que el Senado en diciembre pasado , el asesinato de las 26 víctimas mortales de Newton.

POPULAR VOZ -info /

Leave a Reply 238 megnézve, 1 alkalommal mai nap |