< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Csak egy kapcsoló mentette meg a pusztulástól az USA-t((((( Un seul commutateur est sauvé de la destruction par les Etats-Unis

| Mobile | RSS

Csak egy kapcsoló mentette meg a pusztulástól az USA-t((((( Un seul commutateur est sauvé de la destruction par les Etats-Unis

Csak egy kapcsoló mentette meg a pusztulástól az USA-t

1961-ben csaknem felrobbant egy hidrogénbomba az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti térségében. A nukleáris katasztrófát a szerkezet négy biztonsági berendezése közül csak az utolsó akadályozta meg.

A brit The Guardian beszámolója egy eddig titkos dokumentumot idéz, amelyet egy oknyomozó újságíró szerzett meg az információszabadságról intézkedő törvény alapján.

A cikk szerint 1961. január 23-án – három nappal John F. Kennedy elnök beiktatása után – egy B-52-es hadászati bombázó két, egyenként 4 megatonna hatóerejű hidrogénbombával a fedélzetén Észak-Karolina állam felett repült, amikor dugóhúzóba került és a levegőben szétesett.

A két hidrogénbomba elszabadult és az egyik pontosan úgy kezdett működni, mintha háborús helyzetben vetették volna be: az esés sebességét csökkentő ejtőernyője kinyílt, gyújtószerkezetei bekapcsoltak és csak egyetlen alacsony feszültségű biztonsági kapcsoló vette elejét a robbanásnak.

Ha a bomba felrobban, a detonáció ereje a Hirosimában bevetett atombomba 260-szorosa lett volna és a pusztító radioaktív szennyeződés Washingtonig, Baltimore-ig, Philadelphiáig, sőt akár New Yorkig is eljutott volna, milliók életét veszélybe sodorva.

forrás:hír24.hu

Un seul commutateur est sauvé de la destruction par les Etats-Unis

En 1961, presque exploser une bombe à hydrogène dans le densément peuplée est des États-Unis. La structure de la catastrophe nucléaire de quatre dispositifs de sécurité, seul le dernier arrêt.

Les rapports britanniques gardien ont cité un document confidentiel obtenu par un journaliste d’investigation pour agir en vertu du Freedom of Information Act.

Selon l’article 1961e 23 janvier – John F. trois jours Après l’investiture du Président Kennedy – un bombardier stratégique B-52 deux feuilles de 4 mégatonnes bombe à hydrogène en vigueur ont survolé le conseil Etat de Caroline du Nord, qui a été désintégré dans l’air et de spin.

Les deux bombes H déchaînés et ont commencé exactement une fonction comme si elle avait été une situation de guerre: réduire le taux de parachute de chute ouvert, détonateurs sont activés, et un seul interrupteur de sécurité basse tension au début de l’explosion.

Lorsque la bombe explose, la puissance de la détonation de la bombe d’Hiroshima a planté 260 fois et cela aurait été une contamination radioactive dévastateur de Washington à Baltimore, Philadelphie et même à New York peut être atteint mettrait en danger la vie de millions.

Source: hír24.hu

Leave a Reply 403 megnézve, 2 alkalommal mai nap |