< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: 3:1 Fradi-Újpest: ki nyerte az örökrangadót?

| Mobile | RSS

3:1 Fradi-Újpest: ki nyerte az örökrangadót?

2013. szeptember 23. | hozzászólás | Sport

A két csapat történetének 213. bajnoki összecsapása nem lett döntetlen.

Ez volt a két csapat történetének 213. bajnoki összecsapása, a Ferencvárosnak immáron 96 győzelme van, 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született.

A találkozót több mint 22 ezren tekintették meg a helyszínen, magyar bajnoki iránt utoljára több mint 17 év éve nem volt ekkora az érdeklődés; 1996 júniusában a BVSC-Ferencváros találkozót több mint 30 ezren szurkolták végig a Népstadionban, a zöld-fehérek akkor 1-0-ra diadalmaskodtak, amivel megszerezték a bajnoki címet.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Ferencváros-Újpest FC 3-1 (1-1)

————————————
Puskás Stadion, 22 094 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Diallo (25.), Juanan (46., öngól), Böde (77.), illetve Tshibuabua (4.)
sárga lap: Gerson (17.), Adams (19.), Böde (92.), illetve Ngawa (12.), Ligot (43.), Juanan (57.), Tshibuabua (61.)

Ferencváros:
————–
Jova – Mateos, Gerson, Besic, Adams (Bönig, 93.) – Jenner, Gyömbér, Józsi, Holman (Somalia, 65.) – Diallo (Cukic, 82.), Böde

Újpest:
——– Balajcza – Ligot, Juanan, Ngawa, Antón – Simon K., Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 80.) – Tshibuabua, Kabát
Az újpesti Pierre Yves Ngawa és a ferencvárosi Ulysse Diallo – idegenlégiósok

“Villámrajtot” vettek a csapatok, a vendégektől Kabát már a 40. másodpercben vezetést szerezhetett volna, de egy percen belül a túloldalon Jenner előtt is óriási lehetőség adódott. A korai adok-kapokból az Újpest jött ki jobban, mivel Tshibuabua egy gyönyörű akció végén már a negyedik percben megszerezte a vezetést.

A lilák ezt követően visszaálltak saját térfelükre és gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, két alkalommal Kabát csak centikre járt a góltól. A 25. percben aztán góllá érett a folyamatos ferencvárosi nyomás, Jenner beadását Diallo fejelte a kapuba. Öt perccel a szünet előtt talán a szezon egyik legelképesztőbb jelenetsorát láthatták a nézők, a Ferencváros játékosai nagyjából fél percen belül négyszer kerültek ziccerbe, de kétszer Balajcza, egyszer egy védő a gólvonalon, egyszer pedig a kapufa mentett.

A fordulást követően szinte azonnal megszerezte a vezetést a Ferencváros, egy szabadrúgás után Juanan a saját kapujába fejelt. A gólt követően nyugodtabbá vált a hazaiak játéka, magabiztosan futballoztak, viszont az Újpest egyenlíthetett volna, de Antón hatalmas helyzetben hibázott. A találkozó a 77. percben dőlt el, amikor Böde fejelt a hálóba egy jobb oldali szögletet.

Öt perccel a vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, ez a vendég tábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni.

Lefújás után a ferencvárosi szurkolók egy része berohant a pályára ünnepelni, a rohamrendőrük megakadályozták a nagyobb rendbontást.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: