< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hillary Clinton gondolkodik, hogy induljon a 2016-os elnökválasztáson

| Mobile | RSS

Hillary Clinton gondolkodik, hogy induljon a 2016-os elnökválasztáson

2013. szeptember 23. | 2 hozzászólás | Magyar Helsinki Bizottság

Hillary Clinton gondolkodik, hogy induljon a 2016-os elnökválasztáson

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter első ízben jelentette ki nyíltan, hogy fontolóra vette az indulást a 2016-os elnökválasztáson.
Hillary Clinton gondolkodik, hogy induljon a 2016-os elnökválasztáson
Hillary Clinton

Clinton, aki 2008-ban alul maradt Barack Obamával szemben a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben, a New York magazin weblapján vasárnap megjelent interjújában elmondta: még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a Fehér Házért, de az üggyel kapcsolatban egyszerre kíván “pragmatikus és realista” lenni.

“Egyáltalán nem sietek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen komoly döntést nem lehet könnyedén meghozni, és azt nem is kell a közeljövőben meghozni” – mondta. Szavai szerint a külügyminiszterként “az első sorból” szerzett tapasztalatainak köszönhetően tisztában van azokkal a politikai és kormányzati kihívásokkal, amelyekkel az ország vezetőinek szembe kell nézniük.
Velünk egyszerűen megvalósíthatja terveit! Akciós OTP személyi kölcsön

“Mindent megteszek majd, bármilyen pozícióban is találjam magam, azon értékek és annak a politikának a támogatása érdekében, amelyekről úgy gondolom, hogy hasznosak az országnak” – nyilatkozta Hillary Clinton, hozzátéve, hogy továbbra is mérlegeli azokat a tényezőket, amelyek befolyásolni fogják majd a 2016-tal kapcsolatos döntését.

A Clinton-családnak a magazin által megszólaltatott bizalmasai szerint a toronymagasan legnépszerűbb demokrata politikus el fog indulni a választáson.

Hillary Clinton elmondta, hogy a külügyminisztériumból való februári távozása óta sok időt tölt a férjével, Bill Clintonnal. Állítása szerint jelenleg a volt elnök sem arra összpontosít, hogy rávegye az indulásra. Bill Clinton a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította: nem tudja, mit tesz majd a felesége három év múlva.

MTI

forrás:

Leave a Reply 247 megnézve, 1 alkalommal mai nap |