< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Itt kell viharos szélre számítani

| Mobile | RSS

Itt kell viharos szélre számítani

2013. szeptember 23. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A napos időt átmeneti felhősödés zavarhatja meg. Helyenként viharossá fokozódhat a szél, a legerősebb lökések a 70 km/h-t is elérhetik.

Napközben átmenetileg többször megnövekszik a felhőzet, de emellett hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Elszórtan, elsősorban északon és keleten lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a délnyugati és az északkeleti területek kivételével többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében időnként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható. Késő este 13, 18 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Hétfőn egy közeledő, a Kárpát-medencét keletről érintő hidegfront alakítja időjárásunkat. Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területén hétfő éjfélig: az északnyugati szél a déli, délutáni órákban a Dunántúl északkeleti felén, a középső országrészben több helyen viharossá fokozódik. A legerősebb lökések helyenként elérhetik a 70 km/h-t is.

Fáradékonyság, levertség, szédülés

Hétfő délutánig a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek, később gyenge hidegfronti hatás várható. A fáradékonyságnak, levertségnek, szédülésnek légköri okai is lehetnek. Fejfájás, migrén is előfordulhat az időjárási változások miatt. Hétfő délutántól gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódhat a görcshajlam.

Változatlanul a parlagfű pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben – pollenszórása azonban fokozatosan tovább csökken, koncentrációja átlagban hétfőn még elérte a magas szintet, kedden csak közepes volt. Közepes mennyiségben volt még jelen néhány helyen a pázsitfűfélék virágpora. Legfeljebb alacsony koncentrációban volt még jelen a csapdákban a csalánfélék, az üröm, a libatopfélék, a fészkesvirágzatúak, az útifű, a kender, a lórom és az esernyővirágzatúak pollenje. A kültéri allergén gombák mennyisége továbbra is nagyon magas.
Jönnek a gomolyfelhők

Kedden nyugaton túlnyomóan napos idő várható, de keleten is számíthatunk több-kevesebb napsütésre az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett. Északkeleten helyenként zápor előfordulhat, máshol nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 181 megnézve, 1 alkalommal mai nap |