< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Volner: a Jobbik rendvédelmi programjával vissza lehetne szorítani az erőszakos bűncselekményeket

| Mobile | RSS

Volner: a Jobbik rendvédelmi programjával vissza lehetne szorítani az erőszakos bűncselekményeket

Volner: a Jobbik rendvédelmi programjával vissza lehetne szorítani az erőszakos bűncselekményeket A Jobbik rendvédelmi programja garanciát jelentene az erőszakos cselekmények visszaszorítására – mondta Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-nek.

Kormányra kerülése esetén a Jobbik azonnal hozzálátna rendvédelmi programja végrehajtásához, egyebek mellett létrehozná a csendőrséget, önfenntartó módon működtetné a börtönöket, visszaállítaná a halálbüntetést, az emberek életére törő bűnözőket pedig életfogytig tartó kártérítésre kötelezné – tette hozzá.
Volner János emlékeztetett arra, hogy a Nagykőrösön nemrég brutális bűncselekmény történt: ismeretlenek súlyosan bántalmaztak és kiraboltak egy 92 éves asszonyt, aki pár nap múlva belehalt sérüléseibe, a tettesek pedig elmenekültek. A kormányváltás óta a bűnügyi statisztikákban bekövetkezett jelentős romlás, valamint a nagykőrösihez hasonló brutális cselekmények is alátámasztják, hogy a bűnügyi helyzet “azonnali kezelésére” van szükség – hangsúlyozta a politikus.
A program részeként a Jobbik “minden liberális hisztéria ellenére” visszaállítaná a csendőrség intézményét a két világháború közötti eredményes szolgálatszervezési módszerek, de már korszerű eszközök alkalmazásával, magas szintű “személyi kiválasztással”.
Önfenntartó börtönöket is létrehoznának – magyarázta -, ahol a munkaképes elítéltek kötelezően és teljes egészében ledolgoznák fogva tartásuk költségeit.
A rendvédelmi program markáns eleme a halálbüntetés visszaállítása – húzta alá Volner János. A politikus megfogalmazása szerint az emberek többsége egyetért a halálbüntetés visszaállításával, ez ügyben „sem az EU, sem egyetlen párt ellenkező véleménye” nem befolyásolja a Jobbikot.
Hatalomra kerülésük esetén úgy módosítanák a törvényeket, hogy egy-egy gyilkosság, rablás, illetve személy elleni támadás elkövetője akár élete végéig is kártérítési kötelezettséggel tartozna a sértettnek, illetve hozzátartozóinak – mondta a nagykőrösi támadás kapcsán még erőteljesebben szorgalmazott programjukról Volner János.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 183 megnézve, 1 alkalommal mai nap |