< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: A NÉBIH is kitárja kapuit a Kutatók Éjszakáján

| Mobile | RSS

A NÉBIH is kitárja kapuit a Kutatók Éjszakáján

2013. szeptember 25. | hozzászólás | nébih

Idén először a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriumainak munkájába is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a Kutatók Éjszakáján. Többek között színek, ízek, illatok felismerése, laborállat simogató és mikrobiológiai vizsgálat is várja a látogatókat.
A mai modern élelmiszerbiztonság elképzelhetetlen a teljes lánc komplex, megelőző jellegű felügyelete nélkül, hiszen csupán a végtermékre koncentrálva nem garantálhatjuk az élelmiszer biztonságát. A NÉBIH 2012-ben jött létre a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal összevonásával, hogy rugalmas és ügyfélbarát, a felmerült kérdésekre és problémákra gyorsan reagáló szervezetként gondoskodjon arról, hogy termőföldtől az asztalig megvalósuljon az élelmiszerlánc-biztonság.
E rendszernek a része az Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság (ÉTbI) is, melynek egyik kiemelt feladata az élelmiszerek és takarmányok laboratóriumi vizsgálata.
Mindehhez kapcsolódik, hogy kiadványokkal, rendezvények segítségével eljuttassuk a fogyasztókhoz a biztonságosabb élelmiszerek megvásárlását, elkészítését segítő információkat.
A Kutatók Éjszakája, amely az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál Magyarországon, lehetőséget teremt, hogy a látogatók a laboratóriumok zárt világába is bepillantást nyerjenek, játszva tanulják meg, hogy milyen sokoldalú feladat az élelmiszerlánc-biztonság fenntartása.

Leave a Reply 1668 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: