< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Vád Az MSZP feljelenti a Fideszt a romagyilkosságok miatt

| Mobile | RSS

Vád Az MSZP feljelenti a Fideszt a romagyilkosságok miatt

Az MSZP jogi úton vesz elégtételt a Fidesz szerdai közleménye miatt, amelyben az olvasható: a szocialisták “hagyták, hogy egymás után lőjenek agyon cigány gyermekeket és családapákat”.

A romagyilkosságokat, köztük a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságot a bíróság ítélete szerint egy szélsőségesen rasszista, szélsőjobboldali terrorcsoport követte el. A brutális támadásokért az akkor hivatalban lévő kormányokat, pláne az MSZP-t, mint pártot senki nem tette, nem is teheti felelőssé – közölte a szocialista párt az MTI-vel csütörtökön.

Azt írták: a leghatározottabban visszautasítják a kormánypárti rágalmat, és jogi úton vesznek elégtételt “a Fidesz aljas, politikai szándékból elkövetett hazugságáért”.

Az ügy előzménye, hogy Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat vezetőjeként elárulta a népét, mert olyan kormányt támogat és szolgál ki, amely pénzt vett el a legszegényebbektől. A Fidesz közleményben úgy reagált, a szocialisták árulták el a cigányságot, kormányzásuk alatt a “kisujjukat sem mozdították azért, hogy a romák helyzetén változtassanak”, és “hagyták, hogy egymás után lőjenek agyon cigány gyermekeket és családapákat”.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |