< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Felcsútot támogatná Tarlós is

| Mobile | RSS

Felcsútot támogatná Tarlós is

2013. szeptember 27. | hozzászólás | Közélet

Felháborodott Tarlós István azokon a híradásokon, melyek szerint Budapest főpolgármestere nyolcmillió forinttal támogatná Orbán Viktor kormányfő kedvenc focisuliját, a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. A tegnap a fővárosi közgyűlés elé került javaslat a főpolgármesteri keretből más szervezeteknek – például a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének – is javasolt támogatást.

A Városháza közleményt adott ki, Tarlós pedig az ülésen fakadt ki a témában, de a lényeg ugyanaz volt: Tarlós nem a felcsúti utánpótlásképzést támogatja, hanem a 2014-es ügyvéd labdarúgó világbajnokság megszervezését, melynek Felcsút mellett máshol is lesznek mérkőzései. Tarlós “alattomos és piamasz” híradásokról beszélt, ám úgy tudjuk “lecsendesedett”, mikor megmutatták neki az előterjesztést, amely szó szerint az alapítványt javasolta támogatni.

Lehet persze, hogy Tarlósnak valóban a futballtorna segítése volt a szándéka, az előterjesztés viszont ezek szerint másról szólt. A focisuli, valamint annak alapítványa amúgy nincs rászorulva a főváros nyolcmilliójára – Felcsúton ennél nagyobb pénzek forognak. Tavaly például a társasági adókedvezményekből a labdarúgócsapatokhoz befolyt összes pénz majdnem ötödét, 2,8 milliárd forintot kapott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Nem csoda, ha anyagilag is jó évet zárt az alapítvány: 1,7 milliárdos adózott nyereséget értek el. Részben ebből épül 3,8 milliárdért a helyi stadion, ahová minden felcsúti beférne – kétszer is. Az idei első fél évben aztán az Emberi Erőforrások Minisztériuma a civileket segítő keretéből további félmilliárd forinttal támogatta az alapítványt – a támogatást az épülő szakközépiskola és szakmunkásképző munkálataira fordíthatják.

E téma mellett mintegy 60 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés. Döntöttek például a fővárosi kitüntető díjak adományozásáról, valamint jóváhagyták a képviselők 29 kerületi projekt anyagi támogatását is, összesen 5,1 milliárd forint értékben.

L.T. /

Leave a Reply 214 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: