< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: MSZP, Együtt-PM: a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt Baján

| Mobile | RSS

MSZP, Együtt-PM: a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt Baján

Az MSZP és az Együtt-PM szerint mától a Fidesznek papírja is van arról, hogy csalt Baján, és bebizonyosodott az is: csalás nélkül a rezsim alulmaradt volna a kormányváltók szövetségével szemben. Azt követelik, hogy Zsigó Róbert, “a rezsim bajai helytartója” viselje a következményeket: mondjon le polgármesteri tisztségéről és távozzon a közéletből!

Mesterházy Attila MSZP-elnök és Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője az MTI-hez eljuttatott közös közleményében arra reagált, hogy a Kecskeméti Törvényszék illetékes bírói tanácsának határozata szerint meg kell ismételni a szavazást a bajai 32-es számú szavazókörben.

A két pártvezető ismerteti, hogy a bíróság megalapozottnak találta az MSZP, a DK és az Együtt-PM szövetség panaszát: a bajai időközi választáson valóban olyan szabálytalanságok történtek, amelyek döntően befolyásolhatták a választás kimenetelét. A bíróság új választás kiírását rendelte el abban a választókörben, ahol az ellenzék választási csalásra utaló szabálytalanságokat, trükközéseket figyelt meg és dokumentált.

“A mai nap üzenete az, hogy a Fidesz legyőzhető, mert az emberek többségének elege lett az erőszakos, hazug és korrupt rezsimből. És a Fidesz legyőzendő, mert csaló. Tiszta versenyben, csalás nélkül Baján sem tudta volna legyőzni a kormányváltók összefogását” – fogalmaz a közlemény.

Mi továbbra is tisztességes eszközökkel, de a korábbinál is nagyobb éberséggel készülünk a megismételt választásra, ahol azonban le fogjuk győzni a Fideszt – közölte Mesterházy Attila és Bajnai Gordon.

Baján vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

MTI

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 215 megnézve, 2 alkalommal mai nap |