< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Blikk: uniós pénzből épül ház a polgármester telkén

| Mobile | RSS

Blikk: uniós pénzből épül ház a polgármester telkén

2013. szeptember 30. | 2 hozzászólás | Közélet

A független polgármester lányának és feleségének közös cége építhet uniós pályázati pénzből fejlesztőközpontot Badacsonytomajon, az erre a célra kijelölt földterületet pedig két éve vette meg a polgármester családja – írja a Blikk.

35 millió forintot nyert el egy nonprofit kft. a badacsonyi képző központ megépítésére, a Bétakris Nonprofit Kft. azonban a polgármester feleségének és lányának a cége – írja a Blikk. Ráadásul az ingatlan, amelyen az épletet felemelik, két éve került a Balatonfelvidéki Nemzeti Parktól a polgármester gyermekeinek a tulajdonába, miközben haszonélvezőként a polgármester és felesége szerepel a tulajdoni lapon. Ehhez hozzájön még az is, írja a Blikk, hogy a kivitelező cég az alpolgármester, Orbán Péter cége, a Bazalt Products Kft. lesz, akik nettó 24,9 milliós pályázatukkal nyertek.

A Blikk felhívta Krisztin N. Lászlót, a független polgármestert, hogy a telkükön épülő ingatlanról kérdezze, azt állította, hogy rossz a vonal, míg felesége, Krisztin Lászlóné – aki a helyi általános iskola igazgatója, és amúgy erkölcstan tanár – arra hivatkozva hárította el a kérdéseket, hogy vezet, és vasárnap amúgy sem nyilatkozik.

A Blikknek egy helyi képviselő, Rajzó Ildikó elmondta, hogy sem az önkormányzat testületi ülésein, sem másutt nem esett szó a képző központ felállításáról, és arra is figyelmeztetett, hogy annak létrehozásával öt évre vállalták a képzések szervezését, azután akár kizárólag saját célra is használhatják a családi házra hasonlító épületet az ingatlan tulajdonosai.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 611 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: