< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2013. október 2. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. Az őrsprogram keretében Nógrád megye második őrseként jön létre a Berceli Katasztrófavédelmi Őrs.


A rendezvény időpontja: 2013. október 3. (csütörtök) 14:00

A rendezvény helyszíne: 2687 Bercel, Kossuth Lajos tér 10.

Az őrs átadásán Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Berecz György tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dr. Szabó Sándor a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Jánvári Andrásné, Bercel polgármestere mondanak beszédet.

A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2013. október 1.

Hajdu Márton tű. százados

helyettes szóvivő

Leave a Reply 1798 megnézve, 2 alkalommal mai nap |