< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus 2013.

| Mobile | RSS

Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus 2013.

2013. október 4. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus 2013.

Pintér szerint az egész világon el fog terjedni a fasizmus
“Nem alkalmazzuk őket fizetésért, hanem megvárjuk, hogy munkanélküliek legyenek, és utána 47 ezer forintért rabszolgamunkát végeznek a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. Nem kell szórni nekik a pénzt.” Fotó: MTI

Budapest – Pintér szerint rövid időn belül elterjed a világon a közmunka, hogy munkaképes emberek ne segélyekből éljenek “generációkon keresztül”. Ez utóbbi megjegyzés egyértelműen a cigányokra történő utalás, mert csak a cigányokról gondolja a közvélemény, hogy generációkon át segélyből éljenek. Nyilván a világ összes az országa a saját “cigányait” küldi kényszermunkára állati sorban való tengődésre elegendő éhbérért. A magyar közmunka nem az a közmunka, amelyet demokratikus országokban ismernek, és segítséget jelent az átmenetileg munkanélkülivé váló polgárok önbecsölésének. A magyar közmunka fasiszta közmunka, amely bünteti azokat, akiknek nincs munkájuk, elfogadásához kényszert alkalmaznak, és részben mesterségesen hozzák létre a kényszermunkára küldhető dolgozók tömegeit.

Orbán a fogyasztói társadalom alternatívájaként emlegeti a közmunkára épülő munkaalapú társadalmat, amelynek lényege, hogy a dolgozó nem piacon talál munkát és a piaci vizsoznyok szerint keres, hanem létminimumon tartják el és kényszermunkát végez. Sok esetben azért lesznek munkanélküliek az emberek, mert a helyüket 47 ezer forintos közmunkásokkal akarják betölteni. Az emberek minél nagyobb tömegét akarják a munkaerőpiacról a kényszermunkások közé átcsoportosítani. Ez fasizmus.

Pintér a Népszabadságban megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy a kormányoknak kezelniük kell azt a helyzetet, hogy pénzügyi lehetőségeiktől függően munkalehetőséget teremtenek a munkanélkülieknek. Arra a kérdésre, hogy ha a vízügy több tízezer közfoglalkoztatottnak tudna munkát adni, miért nem rendes foglalkoztatásban és tisztességes bérért végeztetik el a munkát, azt válaszolta: a közfoglalkoztatás nem az elvégzett munkáról szól, hanem az emberről, akinek a munkaereje nem kell a piaci szférának. Ez azonban a konkrét példa esetében is hazugság, mert ha a vízügy tízezreket tudna foglalkoztatni, akkor több tízezer ember kellene a piacon, csakhogy nem munkabért akarnak nekik adni, hanem közmunkásként rabszolgaként dolgoztatni, ezért nem veszik fel őket dolgozni, és maradnak munkanélküliek.

Az Internacionáléban is azt énekelték, hogy “nemzetközivé lesz a világ”. Minden diktatúra terjeszkedni akar, és ezzel legitimálni, hogy helyes úton jár. A világ nem fogja átvenni az Orbán-diktatúra közmunkáját, nem lesz fasiszta az egész világ. Ők viszont előbb vagy utóbb börtönben végzik.

forrás:amerikai népszava online.hu

Leave a Reply 573 megnézve, 1 alkalommal mai nap |