< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Dohányárusokra csapott le a NAV

| Mobile | RSS

Dohányárusokra csapott le a NAV

2013. október 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Egy hónap alatt 8200 doboznyi, illegálisan értékesíteni kívánt cigarettát és csaknem hat kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten és Pest megyében – tájékoztatta a hivatal vám- és jövedéki szóvivője szombaton az MTI-t.

575 ellenőrzés, 41 jogsértés

Suller György Attila elmondta, szeptemberben 575 ellenőrzést tartottak piacokon, közterületeken, illetve korábban dohányterméket árusító üzletekben. Az akciók során 41 jogsértést állapítottak meg, emiatt több mint 155 ezer szál cigarettát és mintegy hat kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le.

A pénzügyőrök összesen 9,4 millió forintnyi bírságot szabtak ki. A NAV továbbra is nagy hangsúlyt fektet az illegális dohánytermék-értékesítés megakadályozására, így folytatódnak az ellenőrzések.
Mire lesz elég?

Az persze kérdés, hogy szembeállítható-e ez a trafikrendszer átalakítása óta nagy lendületet kapott illegális cigarettapiaccal. Országosan júniusban nagyjából 18 millió dobozzal fogyott kevesebb cigaretta legálisan, mint egy évvel korábban. A Gfk szerint több, mint 8 százalék lehet az illegális cigarettaeladások aránya, ami közel duplája a két évvel ezelőttinek.

forrás:index.hu

Leave a Reply 247 megnézve, 1 alkalommal mai nap |