< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Szolgáltatókat büntetett a fogyasztóvédelem Hajdú-Biharban

| Mobile | RSS

Szolgáltatókat büntetett a fogyasztóvédelem Hajdú-Biharban

2013. október 5. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

Több mint ötven eljárást indított szolgáltató cégek ellen a fogyasztóvédelem Hajdú-Bihar megyében, mert nem tartották be a rezsicsökkentésre vonatkozó szabályokat.

Sok vitája volt az elmúlt hónapokban a rezsicsökkentésben érintett szolgáltatókkal a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak, illetve a fogyasztóvédelmi felügyelőségnek – mondta a Kossuth Rádiónak Rácz Róbert kormánymegbízott. Hozzátette: 53 esetben állapítottak meg jogsértést, 43 esetben bírságot is kiszabtak, összesen 55 millió forint értékben.

Három jelentősebb ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnek kellett eljárnia, a legnagyobb volumenű a Tigázt érintette – mondta el a Krónikának Barcsa Lajos, a felügyelőség vezetője.

Kifejtette: a gázszolgáltató a kibocsátott számláiban nem tüntette fel a rezsicsökkentésből származó havi, illetve göngyölített megtakarítást. Ez mintegy 878 ezer fogyasztót érintett – jegyezte meg.
Barcsa Lajos kiemelte: a rezsicsökkentésben érintett szolgáltatók számlakibocsátását a következő időszakban is folyamatosan ellenőrzik.
forrás:híradó.hu

Leave a Reply 1428 megnézve, 1 alkalommal mai nap |