< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: 360 új munkahelyet hoz létre a Sauflon Gyálon

| Mobile | RSS

360 új munkahelyet hoz létre a Sauflon Gyálon

2013. október 10. | hozzászólás | HITA

360 új munkahelyet hoz létre a Sauflon Gyálon

A kontaktlencse gyártásával foglalkozó Sauflon CL Gyártó és Kereskedelmi Kft. több mint 10 millió eurós kapacitásbővítő beruházást hajt végre Gyálon. A 180 új munkahelyet létrehozó beruházáshoz a Nemzetgazdasági Minisztérium és Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján támogatást nyújt. A döntés-előkészítést, illetve a cég számára optimális támogatási csomag kialakítását a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) végezte.
A tervezett beruházás célja a meglévő világszínvonalú havi/napi kontaktlencse gyártóbázis (alapvetően szilikon hidrogél) továbbfejlesztése. A Sauflon magyarországi beruházásait egymásra épülő jelleggel, több fázisban valósítja meg. A piaci igényeknek való megfelelés érdekében a vállalat 2007-óta hajt végre folyamatos fejlesztéseket gyáli telephelyén.

A Magyar Kormány és a Sauflon CL által megkötött támogatási szerződés lehetővé teszi a vállalatcsoport magyarországi bővítésének megvalósítását, továbbá biztosítja a felek közti hosszú távú sikeres együttműködést is. A vállalat az állami támogatásnak köszönhetően további kapacitásbővítő és újabb 180 munkahelyet teremtő beruházás megvalósítása mellett döntött, melynek lezárását követően a cég gyártási kapacitása közel 1,4 millió lencse/nap mértékre növekszik, amelyet további 4 gépsorral immár 13 200 nm-en állít elő a Sauflon.

A beruházást egy közös sajtótájékoztató keretében mutatta be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Peer János a Sauflon CL Kft. ügyvezető igazgatója.

A Sauflonról
A Sauflon CL Kft. tulajdonosai a céget kifejezetten a hazai termelés előkészítése és megvalósítása céljából hozták létre 2005-ben. A vállalat stratégiája szerint – megfelelő üzleti környezet esetén – a cégcsoport kontaktlencse kapacitásának jelenlegi és középtávú bővítése Magyarországon, a Sauflon CL Kft-nél történhet. Mára a vállalat több mint 200 saját alkalmazottal, 4 műszakban, de a jelen és a további beruházások megvalósítása után a létszám a tervek szerint több mint 560 munkatársra nőhet a ProLogis Üzleti Parkban található üzemükben. A magyarországi gyártósorok jelenlegi gyártási kapacitása közel 1 millió lencse/nap.

A HITA-ról
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a miniszterelnök irányítása alatt álló központi hivatal. A miniszterelnök a Hivatal irányítását – jogszabályban meghatározottak szerint – a Miniszterelnökségen működő külügyi és külgazdasági államtitkár útján látja el. A HITA fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.

Sajtókapcsolatok:

Nemzeti Külgazdasági Hivatal
Sajtó Osztály
sajto@hita.hu
06-1-872-6512

Leave a Reply 1978 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: