< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brit vélemény: a magyar sajtótörvény „az európai cenzúra első vonalában”

| Mobile | RSS

Brit vélemény: a magyar sajtótörvény „az európai cenzúra első vonalában”

Brit vélemény: a magyar sajtótörvény „az európai cenzúra első vonalában”

David Cameron brit miniszterelnök – aki maga is törvényi sajtószabályozás bevezetésére készül – nem vonta kérdőre Orbán Viktort a magyarországi „drákói sajtótörvények” miatt – írta csütörtökön a The Daily Telegraph.
Brit vélemény: a magyar sajtótörvény „az európai cenzúra első vonalában”
Orbán Viktor magyar és David Cameron brit miniszterelnök

Steven Swinford, a tekintélyes konzervatív brit napilap vezető politikai tudósítója a magyar kormányfő előző napi londoni látogatásáról azt írta, hogy Cameron az Orbán Viktorral a Downing Streeten tartott megbeszélésen az európai gazdaság kérdéseire és a növekedés előmozdítására összpontosított. A lap megjegyzi, hogy David Cameron és kormánya is szembekerült a brit lapokkal a sajtószabályozás kérdésében.

A sajtószabadságért kampányoló, Index on Censorship nevű szervezet szóvivője a The Daily Telegraphnak azt mondta, hogy a magyar kormány által meghozott sajtó- és médiatulajdonlási törvények némelyike a legelrettentőbbek közé tartozik a hidegháború vége óta, és ez jelenleg „az európai cenzúra első vonala”. „Nagy szégyen”, hogy a brit kormányfő ezt meg sem említette – idézte a szóvivőt a brit lap.

MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 294 megnézve, 1 alkalommal mai nap |