< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Befuccsolhat Orbánék újabb terve

| Mobile | RSS

Befuccsolhat Orbánék újabb terve

Egyelőre senki sem akar kaszinókoncessziót venni. A kormány előbb betiltotta a félkarú rablókat, most pedig kilenc vidéki kaszinó nyitását tervezi.

A Szerencsejáték Zrt. lehet az egyetlen nyertese a szerencsejáték-szervezésről szóló szabályozásnak, a költségvetési törvényben megjelent kaszinókoncessziós díjak ugyanis kockázatossá teszik a befektetőknek a magyar piaci megjelenést – ismerteti a pénteki Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap cikke szerint a költségvetési törvényből kiolvasható 102,4 millió forintos koncessziós díj miatt nem várható, hogy tömegesen telepednének Magyarországra az online szerencsejátékot szervező cégek, ugyanis túlságosan magas az összeg.

A Napi Gazdasággal iparági szakértők közölték, jelen állás szerint valószínűtlen, hogy az unióban működő nagyobb cégek bármelyike jelentkezik Magyarországon, és még az sem tűnik reálisnak, hogy a jelenlegi feltételek mellett fontolóra vegyék a koncesszió megvásárlását. Sehol Európában nincsenek ilyen magas díjak, ezt egyszerűen senki sem akarja megfizetni Ez a rendszer így nem piacnyitást tükröz, sokkal inkább protekcionizmust – hívják fel a figyelmet a szakértők. A magyar piac mérete és a benne rejlő lehetőségek nem vonzóak, a játékszervezők ezért inkább ott fektetnek be, ahol kedvezőbbek a belépés feltételei, s nagyobb az esélye a gazdaságilag sikeres működésnek.

Az itteni kockázat túl nagy, a várható profit pedig kicsi – a magyar játékosok jellemzően jóval kisebb tétekben játszanak, mint a nyugat-európaiak, de még a régióhoz viszonyítva sem jelentős a fogadásra költött összeg. Ilyen környezetben nincs kaszinótulajdonos, aki évente százmilliót fizetne a jelenlétért. A szabályozás sem ideális a szervezők számára, bár vannak benne elfogadható elemek is – a tiszta játékbevétel után fizetendő 20 százalékos adó például nem extrém magas – olvasható a Napi Gazdaságban.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 197 megnézve, 1 alkalommal mai nap |