< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kaptunk egy nyolcast a hollandoktól, Egervári lemondott

| Mobile | RSS

Kaptunk egy nyolcast a hollandoktól, Egervári lemondott

2013. október 12. | 1 Hozzászólás | Sport

Vanczák Vilmos, Németh Krisztián, Böde Dániel, Varga József és Guzmics Richárd (b-j) az első holland gól után a Hollandia – Magyarország világbajnoki selejtező mérkőzésen az Amszterdam

Gólszerzők: Van Persie (3), Strootman és Lens, Van der Vaart, Robben, illetve Dzsudzsák és Devecseri (öngól).
hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott 8-1-es vereséget szenvedett a legutóbb vb-ezüstérmes és már biztos résztvevő hollandok vendégeként a 2014-es, brazíliai világbajnokság selejtezősorozatának pénteki játéknapján, így minimálisra csökkent az esélye, hogy megszerezze csoportjában a pótselejtezőt érő második helyet.

Góllövők: Van Persie (3), Strootman Lens, Van der Vaart (86) Robben (90) illetve Dzsudzsák (tizenegyesből) és Devecseri (öngól).

Egervári lemondott a történelmI vereség után

A hollandoktól pénteken elszenvedett 8-1-es vereséget követően lemondott posztjáról Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány. A szakember a világbajnoki selejtezőmérkőzést követő sajtótájékoztatón közölte: a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról. A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest. A sportvezető hozzátette: a válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja, ugyanakkor reméli, hogy a drukkerek ott lesznek majd kedden a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen.

Magát a találkozót csak röviden értékelte Egervári: “A holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez.”

Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a selejtezősorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig – az eddigi eredmények alapján – kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezőt.

Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.
forrás:népszava online

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: