< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Gyilkos katicák lepték el Somogyot

| Mobile | RSS

Gyilkos katicák lepték el Somogyot

2013. október 14. | 3 hozzászólás | Életképek/bulvár

A narancsszínű bogarak előtt nincs akadály, a házakba is berepülnek. A legnagyobb veszélyt az őshonos hétpettyes katicákra jelentik – írja a Kapospont.

Harlekinkaticák lepték el Somogyot, van olyan család, akihez már több száz bogár is beköltözött. Egy ideig még megpróbálták kisöpörni őket, de végül feladták a sziszifuszi küzdelmet. Az egyik lakó azt mondta a portálnak, hogy vigyázni kell a katicákkal, mert talált olyan madarat, amelyik elpusztult, mert megevett egyet.

Nemcsak nekik árthatnak: az Ázsiából behurcolt harlekinkaticák idegen parazitával pusztítják vetélytársaikat, például a mi hétpettyes kis bogarainkat. Az embereknél ráadásul allergiát okozhatnak és százával lephetik el a lakást.
Nemcsak Somogyban

Az Index beszámolója szerint már Budapesten is megindult a katicák inváziója, a portál egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva. „Egy pár órára nyitva hagyott ablak miatt délutánra az egész konyhánk teli lett kisebb nagyobb katicákkal. Bent kb. 25-30 darabot szedtünk össze, és legalább ugyanennyi röpdösött az ablak előtt is. Délutánra a lakás másik irányba néző ablakánál is feltűntek” – idézik. Jó hír viszont, hogy ezek a hagyományos, hétpettyes katicák.

A múlt héten a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiban történt katicainvázióról számolt be az RTL HÍradó.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |