< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Köpések

| Mobile | RSS

Köpések

2013. október 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Azt írja itt mellettem Bod Péter kollegám, hogy a politika is igazságos játék, mert ha nem is azonnal, de négyévente ott is kiderül az igazság. Most mondjam azt, hogy barátom több, mint optimista? Hát nem mondom, miért én sugalljak pesszimizmust az olvasóink felé, amikor pedig épp az lenne a cél, hogy hitet, reményt és erőt kölcsönözzünk, hogy érveket adjunk ahhoz, miért is kell meggyőzniük mindenkit arról, hogy menjen el szavazni, és zavarja el a politikából ezt a kártékony társaságot. De azért van bennem egy kis félsz és éppen most a bajai történések fényében (árnyékában). Szóval pont az a bajom a politikával, hogy ott viszonylag hosszú ideig lehet hazudni, sakkban tartani az embereket és még uniós országként is nagyon-nagyon sokáig meg lehet ezeket a dolgokat úszni.

Lám itt állunk most is, ezzel a látványos Orbán-kudarccal, amely – mint kollégám oly okosan rámutat – nem a futball bukása, hanem az orbáni gondolkodás és mutatvány teljes csődje. És akkor mit mond a mi twitter- és facebook hősünk, Deutsch Tamás? Hát azt, hogy Magyarország csak a futballban nem teljesít jobban. Bátran mondhatja, hisz nem tudjuk csak a tényszerű cáfolatát ideírni például annak a londoni Orbán-lódításnak – mondjam durvábban? -, hogy ő milliós nagyságrenddel növelte kormányzása idején a munkahelyek számát. Hiába írom ki az eredményjelzőre a valós eredményt, Orbán nem esik ki sehonnan, nem váltják le, mint Egervárit, hanem ottmarad a kispadon. Mit kispadon, azon a nagy trónon, amit magának emeltetett, s nem lesz senki, aki közli vele: nem jutott tovább, legyőzték őt. És ezt a hazugság-játékot folytatni lehet, mert a társadalom döntő többsége legfeljebb személyes sorsán kesereg, az összeredményt nem látja. Ezért mondhatja Deutsch, hogy Magyarország jobban teljesít, s a felelős nem a vágyait, lázálmait az országra ráerőltető Orbán, hanem legfeljebb az MLSZ és Csányi Sándor.

Bizony ám: Lázár után Deutsch is nekiesik az ország leggazdagabbjának. Ami egyben azt is jelenti, hogy miután Lázár büntetlenül nevezhette a legnagyobb uzsorásnak Csányit, a miniszterelnök nem védte meg, feltehetően Deutsch kirohanását is szó nélkül hagyja a legfőbb futball-főnök. Legfeljebb a legközelebbi Videoton-meccsen eggyel több szotyola magot köp az MLSZ elnökének lábára.

szerző:Németh Péter nemethp@nepszava.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |