< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Már 70 regisztrált informatikai cég az ICT Export Directory-ban

| Mobile | RSS

Már 70 regisztrált informatikai cég az ICT Export Directory-ban

2013. október 16. | hozzászólás | HITA

Alig három hét alatt 70 infokommunikációs cég töltötte fel profilját a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében elérhető angol nyelvű, online ICT Export Directory felületére. A regisztrált cégek között olyan innovatív vállalkozások is megtalálhatók, mint a Holografika Kft., a BalaBit IT Security Kft., a Humansoft Kft., vagy a Leonar3Do International. Az ICT Export Directory célja a magyar infokommunikációs cégek exportjának elősegítése, külföldi partnerek számára elérhető adatbázis kialakításával Az Export Directory első külföldi bemutatását az Egyesült Arab Emirátusokban e hét vasárnap, október 20-án kezdődő GITEX kiállításon tervezi a HITA, ezért a következő napokban különösen várják a cégregisztrációkat.
A HITA kiemelt projektje eredményeként a honlapon bármely magyar ICT-cég regisztrálhat az adatbázisba, melyen keresztül a külföldi partnerek közvetlenül kereshetik meg. Az Export Directory mobiltelefonokra és tabletekre optimalizált verziója is elérhető.
A honlap a következő címen: hita.hu/Hungarian ICT Export Directory , illetve az alábbi QR-kód beolvasásával is megtekinthető:

Miért érdemes regisztrálni?
o mert az Export Directory-n keresztül külföldi (előzetesen regisztrált) partnerek közvetlenül kereshetik meg a céget, így rövid idő alatt értékes lead-ekhez juthatnak
o mert a HITA számos további szakmai fórumon és eszközzel fogja népszerűsíteni a regisztrációval rendelkező cégeket:
 a külgazdasági szakdiplomata-hálózat segítségével külföldi szakmai szövetségeknél, szervezeteknél
 hazai szakmai szövetségeken, klasztereken keresztül
 külföldi szakkiállításokon (az Export Directory-t népszerűsítő kiadvánnyal/QR-kóddal, az adatbázisban szereplő cégprofilokból összeállított brosúrákkal)
 rendszeres üzletember-találkozókon, nemzetközi matchmaking rendezvényeken
 az Európai Unió vállalkozásfejlesztési hálózatán, az Enterprise Europe Network-ön és külföldi rendezvényein keresztül
 magas rangú delegációk tagjainak körében
 online marketing eszközökkel (pl. keresőoptimalizálás)

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10%-át adja, ugyanakkor ennek 90 %-át a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is. A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését- az ICT az egyetlen iparág, amely minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy az ICT-iparágnak vannak eredményei, a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

További információk a HITA ICT-területért felelős ágazati tanácsadóinál, Kvassay Krisztinánál (krisztina.kvassay@hita.hu) és Szűcs Mariannál (mariann.szucs@hita.hu).

Budapest, 2013. október 16.

Sajtókapcsolatok:
Borsos Bálint sajtófőnök

balint.borsos@hita.hu

Leave a Reply 1762 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: