< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma / Blog article: Sajtóközlemény Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Társadalmi felzárkózásért felelős Államtitkárság

2013. október 18. | hozzászólás | EE Minisztériuma

Tanévindító látogatás a debreceni roma szakkollégiumban
A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégiumba látogatott Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken. A debreceni szakkollégium a javarészt uniós támogatásból működő Új Széchenyi Terv keretein belül járul hozzá a magyarországi cigányság felzárkózásához, és a jövőt építő cigány értelmiség képzéséhez.
A tavalyi pályázat során tartaléklistára került szakkollégiumok tekintetében a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság forrásemelést kezdeményezett, ezt követően folytathatta addigi munkáját Debrecenben a református roma szakkollégium is az uniós pályázat támogatásával.
2011-ben hazai forrásból 120 millió forint állt rendelkezésre a kezdeményezés elindítására, majd 2012-ben uniós forrásból 1,45 milliárd forintra lehetett pályázni. Az öt, már működő Keresztény Roma Szakkollégium mellé a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem, valamint az Egerben található Eszterházy Károly Főiskola csatlakozott.
A kormányzat által kialakított, egymásba kapcsolódó, több szinten összeérő programokból szőtt oktatási esélyegyenlőségi háló – amely egészen a kisgyerekkortól a diplomához jutásig segíti a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkózását – egyik pillére a Roma Szakkollégiumi program.

Budapest, 2013. október 18.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság
H-1054 Budapest, Báthory u. 10.
Telefon: +36 (1) 795 75 58
E-mail:    sajto@emmi.gov.hu
Web:      www.kormany.hu

Leave a Reply 505 megnézve, 1 alkalommal mai nap |