< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: 125 szakembert díjaztak az állategészségügyi szolgálat 125 éves jubileumán

| Mobile | RSS

125 szakembert díjaztak az állategészségügyi szolgálat 125 éves jubileumán

2013. október 19. | hozzászólás | nébih

2013. október 15-én 125 szakember vehette át az állatorvoslás jelképének számító bronz kentaur szobrot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közös rendezvényén.

„Az élelmiszerlánc-biztonság jövője” című konferencia zárásaként átadott elismerésekkel olyan kiemelkedő teljesítményű szakembereket – állatorvosokat, humán orvosokat, kutatókat, mezőgazdasági témákra szakosodott újságírókat – jutalmaztak, akik maradandót alkottak az állategészségügy valamely területén.

Boros Attila képzőművész alkotása, a félig ember, félig állat lény az állatorvoslás jelképe, amely azt szimbolizálja, hogy az állatok gyógyításával az emberek jólétéhez is hozzájárulnak az állategészségügy területén dolgozó szakemberek.

Az elismerést Kardeván Endre országos főállatorvos, államtitkár adta át Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter jelenlétében. Az eseményen külön elismerést kapott dr. Horváth László, aki 90 évesen, több mint hat évtizedes állatorvosi múlttal a legidősebb, még ma is praktizáló állatorvos.

Dr. Horváth László méltatása, valamint a díjazottak névsora megtekinthető a kormany.hu weboldalon:

Leave a Reply 1941 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: