< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Online pénztárgépek: Dühöng a káosz

| Mobile | RSS

Online pénztárgépek: Dühöng a káosz

2013. október 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Megítélt állami támogatás; le nem zárult engedélyeztetési eljárások; olcsóbb versus drágább – izmos a káosz az online-pénztárgépek piacán.

Miután csupán a kereskedők töredéke juthatott hozzá az amúgy október eleje óta kötelező új, online pénztárgéphez, és a héten kiderült, hogy az értékesített kasszák egy részét nem is lehetne forgalmazni Magyarországon, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) úgy próbált tiszta vizet önteni a pohárba, hogy jelezte: egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem vonták vissza, írja a kurir.hu. (A cikket teljes terjedelmében itt olvashatja.)

A helyzet inkább az, hogy a 18 elvileg engedélyezett kassza típusból öt modell még egyáltalán nem kapott forgalmazás engedélyt a MKEH-től. Igaz ezek neve mellett is ott van a hatósági eljárást lezáró jogerős végzés, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tehát nem érti, hogy miért nem zárult le még a valóságban az engedélyeztetési eljárás.

A hatóság most azt mondja: elvileg rendben vannak a “nem” engedélyezett kasszák is, csupán hiánypótlásra kötelezték a forgalmazókat. Ha ez meglesz, máris lehet forgalmazni az öt kérdéses pénztárgép típust. A kérdés azonban nem rendezett, mert a hírek szerint éppen az öt olcsó kasszáról van szó, amelyből a vállalkozások többsége vélhetően rendelt. Van köztük olyan is, amelyhez a forgalmazó már a kormánytól is kapott mintegy 30 millió forintnyi támogatást.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |