< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Illegális csomagoló üzem a fővárosban

| Mobile | RSS

Illegális csomagoló üzem a fővárosban

2013. október 21. | 3 hozzászólás | nébih

130 tonna nem nyomon követhető terméket (többek között lencsét, tarkababot, sárgaborsót, árpát, szezámmagot, aszalt gyümölcsöket, mákot) találtak a NÉBIH KÜI szakemberei egy budapesti , nyilvántartásba nem vett raktár ellenőrzése során.

A termékek túlnyomó részének eredetét nem tudta hitelt érdemlően igazolni az élelmiszer birtokosa. Az élelmiszerek a világ legkülönbözőbb pontjairól – Kína, Ukrajna, Etiópia, Törökország, Bolívia, Vietnám, USA, Grúzia stb. – származtak.

Az ellenőrzés során a szakemberek azt is megállapították, hogy a 25 kg-os zsákos Kínai őrölt paprikát 500- és 250 gr zacskókba csomagolták át, melyeken jelölés nem, csupán néhány zacskón piros, fehér, zöld szalag volt.

A szakemberek a teljes mennyiség forgalmi korlátozását rendelték el. A vizsgálat jelenleg még folyamatban van, azonban a vállalkozó akár több tíz millió forintos bírságra is számíthat.

Az ellenőrzésről videófelvétel készült, mely letölthető a NÉBIH honlapjáról, és – a hivatal forrásként történő megjelölése mellett – szabadon felhasználható:
http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/illegalis_csamagolo_fovarosban.html

2013. október 21.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Kiemelt Ügyek Igazgatósága

Leave a Reply 309 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: