< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyurcsány feláldozza a baloldalt a saját bejutásáért?

| Mobile | RSS

Gyurcsány feláldozza a baloldalt a saját bejutásáért?

2013. október 25. | hozzászólás | Közélet

Gyurcsány Ferenc határán jár annak, hogy megnyilvánulásaival az ellenzék helyett Orbán Viktor győzelmét segítse – ez a véleménye Gúr Nándornak a Demokratikus Koalíció akciójáról.

Az MSZP alelnöke szerint a volt miniszterelnöknek el kellene gondolkodnia azon, hogy a személyes és pártérdekei nem ártanak-e a baloldal sikerének.

Gyurcsány Ferenc egyébként ma a Facebookon kérte ismét az MSZP és az Együtt–PM Szövetség közötti megállapodás felülvizsgálatát Mesterházy Attilától és Bajnai Gordontól. A Demokratikus Koalíció elnöke arra kérte a két politikust, hogy lépjenek hátra, utat nyitva egy közös miniszterelnök-jelölt és egy szélesebb körű összefogás létrehozásának.

Bajnai: Gyurcsány csak be akar jutni

Gyurcsány Ferenc célja nem az összefogás, hanem az, hogy bejusson a parlamentbe – így reagált Bajnai Gordon a Demokratikus Koalíció elnökének Facebook-bejegyzésére. Az Együtt–PM vezetője a Német Külpolitikai Társaságnak rendezvényén azt mondta: az ellenzék két legnagyobb erejének összefogása arra is garanciát jelent, hogy a demokratikus ellenzék szavazóinak nem vész el a szavazata.

Szándékosan bomlaszt?

Minden eddiginél megosztottabb az ellenzék az október 23-ai közös tüntetés óta – mondta Juhász Péter. Az Együtt 2014 társelnöke szerint azonban nem fognak tárgyalni Gyurcsány Ferenccel és pártjával a Demokratikus Koalícióval. Juhász Péter szerint elképzelhető, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke szándékosan bomlasztja az ellenzéki összefogást.
forrás:hirposta.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: