< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Egyre jobban alázza az RTL a TV2-t

| Mobile | RSS

Egyre jobban alázza az RTL a TV2-t

2013. október 28. | hozzászólás | Kultúra

A TV2 mindig csak kullogott az RTL Klub után, de idén még nagyobb lett a hátrányuk a konkurenciával szemben.

Idén októberre a szokásosnál is jobban visszaesett az érdeklődés a TV2 produkciói iránt. Míg tavaly a 41-42. héten mintegy 19 százalékos volt a csatorna nézettsége, idén ez az arány ugyanebben az időben (októberben) már a 14 százalékot sem érte el.

A Desmond Wallace blog szerint a TV2 népszerűtlenségének oka nem a minőségben, hanem a programstruktúrában keresendő. Mint írja, nézettségileg a Tények ugyan veri a konkurenciát, de semmi nagyot nem ért el a korábbi kezdéssel a csatorna, mivel utána rögtön megfordul a helyzet, és már az RTL Klubot nézik többen. A bruttó 75 perces hírműsor inkább arról tanúskodik, hogy nem tudja megfelelő tartalommal megtölteni a hétköznap estéit – véli a szerző.

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

„Ha a TV2 szeretne még valamikor nézettségileg közelebb lopózni az RTL Klubhoz, akkor itt gyökeres változásokra lenne szükség. Jelenleg nem sok sikert tudnak felmutatni. Ugyan a Sztárban sztár veri az RTL sorozatait, de így sem éri el a lélektani egymilliós nézettséget (múlt pénteken már elérte), a többi műsoruk pedig labdába se rúghat a konkurenciával szemben. A búra alattot sikeresen megbuktatták. Eleve öngyilkosság volt bevetni a Szulejmán ellen, de az NCIS is már csak szenved a Dr. Csont ellen. A tengerészeti helyszínelőkben még jó pár évad van, így talán nem lenne butaság egy másik napra költöztetni a krimihétfőt” – olvasható a blogon.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 232 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: