< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: A büdzsét és az adózást feszegetik a parlamentben

| Mobile | RSS

A büdzsét és az adózást feszegetik a parlamentben

2013. október 29. | 1 Hozzászólás | Nincs kategorizálva

A költségvetés tárgyalásának folytatása mellett a 2014-re tervezett adóváltozásokról tárgyal az Országgyűlés mai ülésén.

A napirend a jövő évi adótörvények általános vitájával kezdődik, a képviselőknek összesen hat óra áll rendelkezésükre a kormány indítványának értékelésére. A kabinet javaslata szerint 2014-től kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az első lakáshoz jutást és megtartanák a bankadót.
Második, egyben utolsó napirendi pontként a jövő évi költségvetés tárgyalása folytatódhat szintén hat órás időkeretben. A büdzsé múlt csütörtökön kezdődött, összesen 30 órás időkeretű általános vitája szerdán érhet véget egy újabb, négy órás vitával.

A kormány költségvetési javaslata 2 százalék körüli GDP-növekedéssel, GDP-arányosan 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal és 2,4 százalékos inflációval számol. A kabinet várakozása szerint a fogyasztás 1,9 százalékkal, a reálkereset 2 százalékkal nőhet jövőre, míg az államadósság a GDP 76,9 százalékra csökken az idén év végén várható 77,4 százalékról.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 202 megnézve, 1 alkalommal mai nap |