< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Újabb 26 palesztin elítéltet engedett el Izrael////// Otros 26 presos palestinos que dejaron Israel

| Mobile | RSS

Újabb 26 palesztin elítéltet engedett el Izrael////// Otros 26 presos palestinos que dejaron Israel

Újabb 26 palesztin elítéltet engedett el Izrael

Izrael újabb 26 palesztin elítéltet engedett szabadon szerdára virradóra – jelentette a helyi média. Benjámin Netanjahu a foglyok elengedését követően több száz új telepeslakás építését jelentette be.

A Jeruzsálem melletti Ofer börtönben őrzött fegyencek közül 21-et a ciszjordániai Betániában engedtek szabadon, ötöt pedig a Gázai övezetben. Mindkét helyen ujjongó tömeg várt rájuk.

Az elítéltek közül 19-en a Mahmúd Abbász palesztin elnök Fatah mozgalmának, négyen a Népi Front Palesztina Felszabadításáért nevű szervezetnek, hárman pedig a Hamásznak a tagjai.
Számoljon a jövőbarát energiával! Kérjen ajánlatot, és válassza az EDF Démászt!

Az izraeli kormány vasárnap hagyta jóvá elengedésüket. Még július végén, a palesztin-izraeli tárgyalások újraindulásakor döntöttek arról, hogy kilenc hónap alatt négy szakaszban szabadon engednek összesen 104 palesztin rabot.
Tiltakozás a palesztin elítéltek szabadon bocsátása ellen Galéria: Izrael újabb 26 palesztin elítéltet engedett szabadon További képek

Az első, 26 palesztin elítéltből álló csoport augusztusban távozhatott. A második csoporttal szerdára virradóra kiszabadult palesztinok még az 1993-as oslói békeegyezmény előtt követtek el merényleteket, és 19-től 28 évig terjedő időt töltöttek el izraeli börtönökben.

Újabb építkezéseket engedélyeztek

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a foglyok elengedését követően több száz új telepeslakás építését jelentette be – adta hírül a katonai rádió szerdán.

Gideon Szaár belügyminiszter négy újabb építkezési terv azonnali engedélyezését írta alá. Jelentős mértékben, 1500 lakással bővítik az 1995-ben alapított ultraortodox kelet-jeruzsálemi Ramat Slómó telepesnegyedet, egy olyan tervet újítva fel, amelyet Washington már 2010-ben elítélt.

A második terjeszkedési terv már meglévő lakások legfeljebb ötven négyzetméteres bővítését engedélyezi újabb szobák építésével Ramat Slómóban. A harmadik Kelet-Jeruzsálem Dávid városa nevű, az óváros melletti negyedében turisztikai és régészeti központ felhúzását teszi lehetővé, a negyedik pedig a város szintén keleti, 1967-ben elfoglalt részén kerékpár- és turistautas Nemzeti Parkot hoz létre a Héber Egyetem kampuszától keletre.

A telepek bővítését és a kelet-jeruzsálemi építkezéseket szerdára virradó éjszaka, a rabok kiengedésével egyszerre tették közzé. A rádió szerint így próbálták elterelni a média figyelmét a szabadulók örömteli fogadtatásáról, a palesztinok ünnepléséről.

A telepeseket támogató és a palesztin foglyok elengedését ellenző, a kormánykoalícióban helyet foglaló Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) nevű jobboldali párt múlt heti közleménye szerint “a gyilkosok szabadulása és az építkezések összekapcsolásának kísérlete manipulatív és erkölcsileg helytelen”.

Mahmúd Abbász palesztin elnök szóvivője, Nabil Abu Rdeneh kijelentette, hogy “Izraelnek fel kellene hagynia az ilyen lépésekkel, és esélyt kellene adnia a sikeres tárgyalásoknak. Számunkra minden telep törvénytelen, és Izraelnek abba kellene hagynia az akadályok gördítését a béke útjába”.

atv.hu / MTI
forrás:atv.hu

Otros 26 presos palestinos que dejaron Israel

Israel otros 26 prisioneros palestinos liberados el miércoles en la madrugada – informó la prensa local . Benjamin Netanyahu después de la construcción de cientos de prisioneros telepeslakás remisión anunció .

21 presos en la prisión de Ofer , cerca de Jerusalén protegido de la Ribera Occidental en Betania fueron liberados y cinco en la Franja de Gaza. En ambos lugares, multitud de espectadores esperando.

Los internos son 19 del movimiento Fatah del presidente palestino, Mahmoud Abbas , cuatro del Frente Popular para la Liberación de Palestina llama organización y tres miembros de Hamas.
Contar a un futuro de energía limpia ! Obtenga una cotización y elija la Demas EDF!

El gobierno israelí ha aprobado la remisión Domingo . Incluso a finales de julio , las negociaciones entre palestinos e israelíes comienzan nuevamente decidió que las cuatro fases durante un total de nueve meses de 104 prisioneros palestinos sean liberados.
Protesta contra la liberación de los prisioneros palestinos Gallery: presos palestinos Israel liberó a otros 26 más fotos

El primer grupo de 26 elítéltből Palestina , podría salir en agosto. El segundo grupo , el miércoles al amanecer liberó a los palestinos han cometido los ataques antes de que el acuerdo de paz de Oslo de 1993 , y de 19 a 28 años , pasó un tiempo en las cárceles israelíes.

Últimos proyectos de construcción autorizados < / p>

El primer ministro israelí Benjamin Netanyahu después de la construcción de cientos de prisioneros telepeslakás remisión – fueron anunciados el miércoles , a la radio militar.

El ministro del Interior Gideon Szaár aprobación inmediata de cuatro nuevo plan de construcción firmado. En gran medida , la vivienda en aumento en 1500 Fundada en 1995 , ultra -ortodoxo de Ramat Shlomo en Jerusalén Este telepesnegyedet , un plan para renovar por Washington en 2010 ha sido condenado .

Los segundos planes de expansión de las viviendas existentes hasta la expansión edificio de cincuenta metros cuadrados, permite a habitaciones adicionales Ramat Slómóban . Un tercio de la ciudad de David llamada Jerusalén Este , arqueológico y turístico cerca del antiguo centro de la ciudad de armado permite también la cuarta ciudad en el este, en 1967 , ocupó parte del recorrido de la bicicleta y el turismo en el Parque Nacional fue creado por la Universidad Hebrea kampuszától este.

La expansión y la construcción en Jerusalén Este en las colonias durante la noche del miércoles, los internos liberando publican simultáneamente . Según la radio para que trató de desviar la atención de los medios de comunicación para la recepción alegre de los presos , la celebración de los palestinos.

En apoyo de los colonos y de los prisioneros palestinos en la remisión que se oponen al gobierno de coalición que ocupa Byte partido de derechas llamado Hajehudi (Hogar judío) dijo en un comunicado la semana pasada , ” la liberación de asesinos y de la construcción que une experimentos manipulativos y moralmente incorrecto”.

El portavoz del presidente palestino, Mahmoud Abbas , Nabil Abu Rdeneh declaró que “Israel tendría que dejar esas medidas , y debe proporcionar una oportunidad para negociaciones exitosas . Ilegal para nosotros todos los pueblos , y que Israel debe detener los obstáculos de desplazamiento en el camino de la paz. ”

atv.hu / MTI
Fuente : atv.hu

Leave a Reply 334 megnézve, 1 alkalommal mai nap |