< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fegyelmi eljárást indít Hegedűs Lóránt ellen a református egyház

| Mobile | RSS

Fegyelmi eljárást indít Hegedűs Lóránt ellen a református egyház

2013. november 5. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Fegyelmi eljárást indít Hegedűs Lóránt ellen a református egyház

A fegyelmi vizsgálat tárgya, hogy a Horthy-szobrot avató ifj. Hegedűs Lóránt magatartása megfelel-e a lelkészekről szóló törvénynek, vagyis megtett-e mindent egyháza jó híréért és kerülte-e megbotránkozást kiváltó magatartást – írta az egyházmegye püspöke.

“Fegyelmi felelősség megállapítására irányuló vizsgálatra” kérte fel hétfőn dr. Szabó István, a Dunamelléki Egyházkerület püspöke az illetékes egyházmegye esperesét a Szabadság téri református templomban történtek kapcsán.

A fegyelmi vizsgálat tárgya, hogy ifj. Hegedűs Lóránt magatartása megfelel-e a lelkészekről szóló törvénynek, vagyis megtett-e mindent egyháza jó híréért, kerülte-e megbotránkozást kiváltó magatartást, tartózkodott-e olyan tevékenységtől, amely megoszthatja egyháza közösségét – olvasható a Parókia.hu református egyházi oldalon.
Fotó: Stiller Ákos

“A vizsgálat lefolytatásáig csak megütközésemet tudom kifejezni, hogy egyházunk közfelfogását és korábbi megnyilatkozásait semmibe véve, a keresztyéni közösséget lejáratva a Szabadság téri református templomban provokatív politikai akciót szerveztek, amelynek politikai hasznát máris ki-ki maga láthatja, ám egyházunk tisztességének és a lelkipásztori szolgálat becsületének okozott kára beláthatatlan” – fogalmazott a püspök.

Vasárnap több száz megemlékező, köztük jobbikos országgyűlési képviselők jelenlétében avatták fel Horthy Miklós kormányzó mellszobrát Budapesten; az eseményt ellentüntetés kísérte. A szobrot a megemlékezők “éljen Horthy!” és az ellentüntetők “szégyen, gyalázat!” bekiabálásai mellett Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő leplezte le a Szabadság téren, a Hazatérés temploma előterében. Az ünnepségen Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese Horthy Miklóst a 20. század legnagyobb államférfijának nevezte. Több párt is tiltakozott a szoboravatás miatt.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |