< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Füstbe ment terv

| Mobile | RSS

Füstbe ment terv

2013. november 12. | hozzászólás | Nav

A NAV pénzügyi nyomozói éppen akkor érték tetten az orgazdát, amikor egy szegedi garázsból szállította volna el a cigarettát. A teljes készletet lefoglalták.

Egy szegedi garázsban tárolta külföldi zárjegyes és magyar adójegy nélküli cigarettáját egy 41 éves szegedi férfi. A cigarettával megpakolt Volkswagen Transporterrel éppen kiállt a garázsból, amikor a NAV pénzügyi nyomozói tetten érték.

A zárt kisbusz rakteréből 10490 doboz koszóvói és montenegrói zárjegyes cigaretta került elő. A garázsban tartott házkutatáskor a padlón és a galériaszerűen kialakított tárolón további 11250 doboz montenegrói zárjegyes és magyar adójegy nélküli cigarettát, továbbá fekete nejlonzsákokba csomagolva 131,7 kg vágott dohányt találtak.
cigaretta nav
Az elkövető a jövedéki termékek eredetét igazolni nem tudta. A pénzügyi nyomozók a közel 16 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt lefoglalták és a tetten ért férfit jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A bűncselekmény elkövetőjével szemben a törvény akár öt évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

A lefoglalt cigarettáról készült videofelvétel előzetes regisztrációt követően letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal médiaserveréről a http://media.nav.gov.hu/media oldalról.

Barnáné Horváth Melinda
sajtóreferens

Leave a Reply 1011 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: