< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Sajtóközlemény Hódítanak a magyar élelmiszerek Oroszországban

| Mobile | RSS

Sajtóközlemény Hódítanak a magyar élelmiszerek Oroszországban

2013. november 15. | 4 hozzászólás | HITA

Tisztelt Címzett!

Oroszország észak-nyugati régiójának legjelentősebb élelmiszeripari seregszemléjén, a Peterfood 2013 szakkiállításon hét magyar gyártócég mutatkozott be a regionális és országos hatáskörű orosz élelmiszerláncok beszerzőinek. A gazdasági kapcsolatok kialakításához a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a RIA Imperia helyi szervező cég, valamint a Szentpétervári Főkonzulátus Külgazdasági Irodája nyújtott elméleti és gyakorlati segítséget a résztvevőknek.

Az évente megrendezésre kerülő Peterfood Nemzetközi Élelmiszeripari Szakvásár és Kiállításon való magyar részvétel fontosságát az adja, hogy a hazai élelmiszerexport 9,4%-os oroszországi részesedése tovább erősödhet azáltal, hogy a magyar beszállítók közvetlenül Oroszország 40 legjelentősebb élelmiszeripari vállalatával, szupermarket hálózatok beszerzési vezetőivel, valamint a külföldi importőrökkel tárgyaltak.

A kiutazó magyar cégek elsősorban feldolgozott élelmiszeripari termékekkel jelentek meg a vásáron, a portfolió többségét a fagyasztott zöldség és gyümölcs, a feldolgozott húsipari termékek, a pálinka, a libamáj és a csokoládé adta. Az orosz beszerzők kiemelten fontos szempontnak találták a magyar élelmiszerek hagyományos jó hírnevét és a termékek iránt növekvő fogyasztói igényeket.

Amennyiben bármilyen kérdése van, illetve további információkra van szüksége, az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Sajtó és Kommunikációs Osztály

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)
Sajtó és Kommunikációs Osztály
Cím: 1055 Budapest, Honvéd u. 20

Leave a Reply 1613 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: