< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: SAJTÓMEGHÍVÓ

| Mobile | RSS

SAJTÓMEGHÍVÓ

2013. november 22. | 4 hozzászólás | Katasztófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság új katasztrófavédelmi lakosságtájékoztató rendszert dolgozott ki: okostelefonokra és táblagépekre készített, országosan bárki által ingyenesen elérhető alkalmazást fejlesztett ki. A 21. század elvárásainak megfelelő, gyors veszélyhelyzeti tájékoztató rendszer a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel közös fejlesztés révén valósult meg. A BM OKF egyik legfontosabb informatikai fejlesztésének bemutatására és üzemszerű tesztelésének elindítására a sajtótájékoztatón kerül sor.


Időpont: 2013. november 25. (hétfő) 13:00 óra

Helyszín: BM OKF székháza

1149 Budapest, Mogyoródi út 43.

A sajtótájékoztatón részt vesz Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgatója, Dobai Sándor, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnöke és
Sagyibó Viktor, a Microsoft Magyarország Kft. kormányzati igazgatója.

Az okostelefonokra és táblagépekre készített interaktív alkalmazáson megjelennek a BM OKF és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapján lévő eseménytérképek adatai, az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott figyelmeztetések, riasztások, a közlekedést érintő adatok, valamint a katasztrófavédelem lakosságvédelmi információi az egyes kialakuló veszélyhelyzetekben bevezetett intézkedésekről és a javasolt magatartási szabályokról.

A rendszer biztosítja a lakosság azonnali, naprakész, célzott tájékoztatását, növeli az élet- és vagyonbiztonságot, segíti az állampolgári öngondoskodást. Veszélyhelyzet esetén pedig újabb lehetőség nyílik arra, hogy a bajba jutott embereket könnyebben elérhessük információinkkal, ezáltal szervezetté, gyorsabbá válhat a mentés, csökkenthetőek a védekezés és helyreállítás költségei.

A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,

egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2013. november 22.

Hajdu Márton tű. őrnagy

szóvivő

Leave a Reply 1774 megnézve, 2 alkalommal mai nap |