< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Figyelmeztetés az eső miatt, ezek a megyék érintettek: Jön a hózápor is Vasárnapra is több megyére adtak ki figyelmeztetést a sok eső miatt

| Mobile | RSS

Figyelmeztetés az eső miatt, ezek a megyék érintettek: Jön a hózápor is Vasárnapra is több megyére adtak ki figyelmeztetést a sok eső miatt

2013. november 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Két megyére másod-, három megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Vas és Zala megyében vasárnap is több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért ezekre a területekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére, szintén a várható sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Mint írták: délnyugat felől egyre többfelé várható intenzív eső. A Dunántúlon, annak is jellemzően a nyugati felén vasárnap estig összességében általában 15-30 milliméter, de a legnyugatibb megyékben 30-45 milliméter eső is lehullhat.

Emellett vasárnap a késő esti óráktól az északnyugati szelet a Dunántúlon néhol már viharos széllökésekre is számítani lehet – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 12 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb. Majd hétfőtől téliesre fordul az idő. A Dunántúlon hózápor várható és keleten is egyre nagyobb területen havas eső, hó váltja fel az esőt. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon többfelé viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok pedig plusz 2 és plusz 6 fok között alakulnak.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |