< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Összecsapás a hadsereg és az iszlamisták között Líbiában(((( Les affrontements entre l’armée et les islamistes en Libye

| Mobile | RSS

Összecsapás a hadsereg és az iszlamisták között Líbiában(((( Les affrontements entre l’armée et les islamistes en Libye

Összecsapás a hadsereg és az iszlamisták között Líbiában

Három katona meghalt, tizennégyen megsebesültek, amikor a líbiai hadsereg összecsapott egy szalafita csoport tagjaival hétfőre virradóra Bengázi közelében. A sebesültek között kórházi források szerint négy civil van, akiket eltévedt golyók találtak el.

Az Anszár as-Saría és a líbiai hadsereg közötti többórás tűzpárbaj azután tört ki, hogy a szélsőségesek rátámadtak a különleges erők közelükben járőröző egységeire – mondta el a katonaság egyik szóvivője, Milúd az-Zvej ezredes.

Korábban nem volt példa hasonló összeütközésre az iszlamista csoport és a hadsereg között.

Az összecsapást követően Bengázi egy másik negyedében is tűzpárbaj tört ki két csoport között az Anszár as-Saría által fenntartott egyik kórház közelében.

A biztonsági erők felszólították a keleti kikötőváros lakóit, hogy további utasításig lehetőleg ne hagyják el otthonaikat.

A Moammer el-Kadhafi diktátor bukása után, 2011-ben létrehozott szalafita csoport több merényletet követett el az igazságszolgáltatás és a biztonsági erők tagjai ellen. Többek szerint ez a szervezet felelős a bengázi amerikai konzulátus elleni támadásért is, amelyben a nagykövet és három amerikai vesztette életét. Az Anszár as-Saría tagadja, hogy köze volt a merénylethez.

forrás:híradó.hu

Les affrontements entre l’armée et les islamistes en Libye

Trois soldats canadiens tués , quatorze blessés quand l’armée libyenne se sont affrontés avec les membres d’un groupe salafiste aube lundi près de Benghazi . Parmi les quatre civils blessés, des sources hospitalières , qui a trouvé une balle perdue .

Fusillade de plusieurs heures entre le Ansar – charia et l’armée libyenne alors éclaté , les extrémistes ont attaqué la patrouille près de leur unités des forces spéciales – a dit le porte-parole militaire , Milu la Zvej -colonel .

Auparavant, il n’y avait pas de précédent pour un conflit similaire entre les groupes islamistes et l’armée .

Après une confrontation avec un autre trimestre de Benghazi également fusillade a éclaté entre deux groupes tenus par la charia comme – hôpital Ansar est proche.

Les forces de sécurité ont appelé les habitants de la ville portuaire de l’Est qui , jusqu’à nouvel ordre ne devrait pas quitter leurs maisons .

Après la chute du dictateur Mouammar el- Kadhafi , groupe salafiste créé en 2011 , a fait plusieurs attaques contre le système judiciaire et les membres des forces de sécurité . En particulier, il est l’organisme responsable de l’attaque contre le consulat américain à Benghazi , où l’ambassadeur et trois Américains ont été tués . Le Ansar – Sharia nie qu’il a été impliqué dans l’assassinat .

Source : hirado.hu

Leave a Reply 235 megnézve, 1 alkalommal mai nap |