< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Szén-monoxid okozott tömeges mérgezést Zalaegerszegen

| Mobile | RSS

Szén-monoxid okozott tömeges mérgezést Zalaegerszegen

Szén-monoxid okozott tömeges mérgezést Zalaegerszegen

Összesen 31-en, többségében gyerekek szenvedtek a gyanú szerint szén-monoxid-mérgezést szombaton a zalaegerszegi jégcsarnokban. A tömeges rosszullét egy jégkorong-mérkőzés közben történt, senkinek sem súlyos az állapota.

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a gyanú szerint 31 ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést: 29 gyermek és 2 felnőtt. A kiérkező zalaegerszegi egységek a helyszínen folyamatosan, magas koncentrációban szén-monoxidot mértek. A szóvivő közölte: a jégcsarnokot kiürítették, lezárták és jelenleg is vizsgálják.
Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese megerősítette, hogy összesen 31 embert – köztük 29 gyereket – vittek a mentők a helyi kórházba, mindegyiküket szén-monoxid-mérgezés gyanújával. A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatását cáfolva kiemelte, hogy nincs súlyos sérült.
Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke a helyszínen az MTI-nek elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A sérültek nagy része a gyermekosztályra került szén-monoxid mérgezés gyanújával. Jelenleg 11 ember kap oxigént, állapotuk nem súlyos.

A jégkészítő-berendezés okozhatta a rosszulléteket

A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet, közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel.

Egri Gyula elmondta: mindaddig megtiltják a jégcsarnok használatát, míg a baj forrását pontosan meg nem tudják meghatározni.
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 2829 megnézve, 1 alkalommal mai nap |