< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Botka nagyon titkolja, miért nem kérnek Gyurcsányból

| Mobile | RSS

Botka nagyon titkolja, miért nem kérnek Gyurcsányból

Botka László szerint a bizonytalan szavazók nem kérnek a 2010 előtti kormányzásból, ezért nem kérnek Gyurcsány Ferencből. Szeged polgármestere korábban még lelkesen védte Gyurcsányt és politikáját, ma viszont már nem árulja el, miért változott meg a véleménye.

A bizonytalan választópolgárok döntő része elégedetlen volt a gyurcsányi kormányzással, nem a 2010 előtti kormányzást akarja visszahozni – ezt mondta hétfőn Botka László az ATV-ben. 2006-ban még egészen máshogy beszélt a szegedi politikus Gyurcsányról és kormányzásáról, akkor még az őszödi beszéd után is megvédte az akkori kormányfőt és az akkori intézkedéseket. „Ez a kormány felvállalt olyan régi adósságokat, akár az egészségügy, akár az oktatás területén, akár az államháztartás rendbetételében, amik nem jelentenek rövid távon népszerűséget, de mindenképpen az ország alapvető érdeke, hogy meg tudjuk ezeket tenni” – nyilatkozta hét éve.

Most viszont Botka azt mondja: éppen a korábbi kormányzati teljesítménye miatt nem szavaznának sokan a baloldali ellenzéki összefogásra, ha abban Gyurcsány is szerepet kapna. Pénteken a Híradó szerette volna megkérdezni az MSZP-s politikust, hogy szerinte mi a különbség a 2010 előtti és utáni Gyurcsány Ferencben, de nem válaszolt a felvetésre, azt sem árulta el, hogy miért változott meg a véleménye az akkori kormányzásról. (Botka Gyurcsány miniszterelnöksége alatt végig tagja volt a szocialista párt frakciójának – a szerk.)

Bajnai Gordon szerint az ő, egyéves miniszterelnöksége más volt mint Gyurcsány kormányzása. Az Együtt-PM vezetője saját irányítását nyugodtnak, szakszerűnek írta le, míg elődje kormányázását átpolitizáltnak nevezte. Ismert: ennek az „átpolitizált” kormányzásnak Bajnai kulcsszereplője volt, több tárcát is vezetett Gyurcsány kabinetjében. Botka a köztévének arra a kérdésére sem válaszolt, hogy miért kötöttek szövetséget azzal a Bajnai Gordonnal és pártjával, aki ugyancsak annak az időszaknak volt az egyik meghatározó alakja, amit szerinte nem akarnak visszahozni a választók.

Korábban az ellenzéki együttműködés kapcsán Botka László azt hangoztatta, hogy a Demokratikus Koalíció más politikusaival nyitottak az együttműködésre, egyedül csak a DK elnökével nem. Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja erre leszögezte: vezetőjük nélkül nem tárgyalnak. Gyurcsány pedig időközben december 10-i határidővel ultimátumot küldött az MSZP elnökének, Mesterházy Attilának és az Együtt-PM szövetség vezetőjének, Bajnai Gordonnak.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 325 megnézve, 1 alkalommal mai nap |