< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ebből él Mesterházy Attila és hozzátartozói – mutatjuk a cégeket

| Mobile | RSS

Ebből él Mesterházy Attila és hozzátartozói – mutatjuk a cégeket

2013. december 3. | hozzászólás | Közélet

A szocialista pártelnök a vagyonnyilatkozata szerint ingatlanokba fektette vagyonát, gazdasági társaságban jelenleg nem érdekelt. Szülei és felesége tanácsadó bt.-jében egykor alapító és kültag volt a politikus.

Mesterházy Attilának, a Magyar Szocialista Párt elnökének és parlamenti frakcióvezetőjének jelenleg nincs gazdasági társaságban érdekeltsége, a 2013. januári vagyonbevallása szerint kilenc ingatlana van, rendszeres havi jövedelme a pártelnöki és a képviselői fizetése, összesen bruttó 1,28 millió forint. Tulajdonosa egy budapesti, III. kerületi, 68 négyzetméteres panellakásnak, két veszprémi garázsnak, két balatonalmádi rétnek, egy alsóőrsi vízparti nádasnak és rétnek, egy lovasi szántónak és egy gerjéni legelőnek.

Mesterházy Attila hozzátartozóinak vállalkozása a budapesti székhelyű MesterConsulting Bt., ennek a szocialista politikus az egyik alapítója és kültagja volt 1998 decemberétől 2002 júniusáig. A százezer forint jegyzett tőkéjű, jelenleg 4,7 milliós saját tőkéjű társaság fő tevékenysége az “egyéb oktatás”, az üzletvezetője és beltagja, a politikus édesanyja, dr. Mesterházy Attiláné, míg kültagjai az édesapja dr. Mesterházy Attila, a felesége Mesterházy Szilvia és az apósa Linczmayer József – derül ki a Céginfo.hu adataiból. A társaság az elmúlt években szerény árbevétellel működött, 2012-ben a nettó árbevétele az előző évi közel háromszorosára, csaknem 12 millió forintra nőtt, az adózott eredménye 0,8 millió forint volt (2011-ben 4 milliós, 2010-ben egymilliós árbevétel mellett 1,4 milliós eredménnyel, illetve 2,2 milliós veszteséggel zárta az évet.)

A közgazdász végzettségű szocialista politikus a hivatalos életrajza szerint 1999 márciusától két évig a Hill and Knowlton nemzetközi hátterű pr és kommunikációs cég projektigazgatójaként is dolgozott.

Mesterházy Attila 2013. januári vagyonbevallásaIngatlanok
Budapest, III. kerületi panellakás, 68 nm
Veszprém, 2 db garázs, egyenként 16 nm
Alsóörs, vízpart/nádas, 120 nm
Alsóörs, rét, 832 nm
Lovas, szántó, 230 nm
Balatonalmádi, rét, 436 nm
Balatonalmádi, rét, 15 nm
Gerjén, gyep/legelő és erdő, 8469, ill. 4774 nm 2/38-ad része

Ingóságok
Honda Crossrunner 800 motorkerékpár (hitelből)
Herendi porcelán, vásárlás és ajándék
Készpénz, 6,5 millió forint
Szórakoztató és számítástechnikai cikkek
Pénzintézettel szembeni tartozás
1,5 millió forint
Jövedelem
Pártelnöki fizetés, bruttó 282 000 Ft
Képviselői tiszteletdíj, bruttó 510 180 Ft
Választókerületi pótlék, bruttó 486 990 Ft
Forrás: mkogy.hu

A bölcsész végzettségű Mesterházy Szilvia 1999-től dolgozott a Határon Túli Magyarok Hivatalában, 2002-től a Miniszterelnöki Hivatalban a határon túli magyar ügyekért felelős államtitkárságon, 2010-től pedig a Külügyminisztérium Nemzetpolitikai diplomáciai osztályának helyettes vezetője volt.

Mesterházy Szilvia alapítója és résztulajdonosa volt 2007 januárjától 2010 januárjáig az üzletviteli és vezetési tanácsadást nyújtó EMC Consulting Kft.-nek. A budapesti székhelyű társaság 3 millió forint törzstőkével indult, jelenleg 1,5 milliós a jegyzett tőkéje. Mesterházyné három év után kiszállt a vállalkozásból, maradt viszont a két másik alapító, Erényi Júlia és Fekete Mónika. A cégnek az elmúlt két évben nem volt értékesítési árbevétele, 2010-ben is mindössze nettó kétmillió, míg 2009-ben 10,3 milliós forgalmat bonyolított. Az adózott eredménye 2009-ben 1,9 millió forint volt, míg 2010-ben egymilliós veszteséggel zárta az évet.

Dr. Mesterházy Attila szülész-nőgyógyász 2002 óta egyéni vállalkozó Veszprémben, a szakorvosi járóbeteg-ellátás, szakmai oktatás és egészségügyi tervezés, valamint egyéb oktatás szerepel a bejegyzett tevékenységei között.

A cégadatok szerint a szakorvos hatodmagával tag volt a viszonylag rövid életű, tapolcai Termál Egészség Centrum Kft.-ben, amely járóbeteg-ellátással foglalkozott. A 3 milliós jegyzett tőkéjű cég 2006 júliusától 2009 szeptemberéig létezett, a cégbíróság hivatalból törölte, mint ismeretlen székhelyű céget. Dr. Mesterházy Attila neve feltűnik a végelszámolással megszűnt Veszprémi Kórház Kht.-ben is az intézmény többi orvosával együtt. A fekvőbeteg-ellátó közhasznú társaság 2002 és 2008 között működött.

Politikus zuglói ügyek
Az EMC Consulting Kft. neve idén ősszel előkerült a médiában a zuglói önkormányzat 2010 előtti tanácsadói szerződéseivel kapcsolatban – annak ellenére, hogy e társasággal nem kötött megállapodást az önkormányzat. (A kerület hivatalos portálján megjelent közlemény szerint Papcsák Ferenc polgármester tavasszal vizsgálatot kezdeményezett a szakértői szerződésekhez tartozó kifizetések jogszerűségével kapcsolatban, s a megkérdőjelezhető kifizetések miatt feljelentést tesz és peres úton követeli vissza a pénzt az önkormányzat.) A szerződött cégek közt volt többek közt a Ba-to Group Bt. (a tanácsadó társaságot cégbíróság 2012 májusában hivatalból törölte), amelynek egyik képviselője és kültagja Tóth László volt, aki az EMC Consultingnak egy évig (2008. április – 2009. április) ügyvezetője volt. A zuglói sajtóiroda közleménye szerint az Employers Consulting Ingatlanforgalmazó Kft.-vel is volt szerződésük, ennek Funtig Zoltán a tulajdona, aki az EMC Consulting-résztulajdonos Fekete Mónika férje.

Mesterházy Attila egyik alapítója a Fiatal Baloldalnak, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) ifjúsági szervezetének, 2000-ben lépett be az MSZP-be. A pártnak 2009-től alelnöke, 2010 nyarától elnöke. 1997-1998-ig a Miniszterelnöki Kabinetirodán dolgozott osztályvezetőként, majd két évig tanársegéd a BKE Világgazdaságtan Tanszékén. 1999-2001 között a Hill and Knowlton pr és kommunikációs cég projektvezetője. 2002 májusától a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, majd annak átalakítása után az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára. 2004 augusztusa óta országgyűlési képviselő. A 2010-es parlamenti választásokon az MSZP miniszterelnök-jelöltje; jelenleg a párt parlamenti frakcióját is vezeti – derül ki a parlament honlapján közzétett életrajzából.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 194 megnézve, 1 alkalommal mai nap |