< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A CBA-ról szólhat a milliárdos adócsalás

| Mobile | RSS

A CBA-ról szólhat a milliárdos adócsalás

A CBA-ról szólhat a milliárdos adócsalás

Budapest – Korábban eljárás indult egy, a CBA-hoz köthető cég ellen 3,5 milliárd forintos áfacsalás miatt. Az ott megismert “modell kísértetiesen hasonlít” a Horváth András volt NAV-munkatárs által ismertetett adócsalási módszerhez – mondta Juhász Péter, az Együtt–PM társelnöke. A cég visszautasítja a vádat és feljelenti a pártot.

Az Együtt–PM szerint erős a gyanú, hogy a “NAV-os ügy a CBA-ról szól”, amely “kőkemény Fidesz-támogató”, ezért felmerül a kérdés, hogy mentesülhetnek-e azok a vállalkozások az adóvizsgálatok alól, amelyek támogatják a kormánypártokat – mondta Juhász Péter, az ellenzéki szövetség társelnöke kedden.

Sajtóhírek szerint korábban eljárás indult egy Győr-Moson-Sopron megyei CBA-hoz köthető cég ellen 3,5 milliárd forintos áfacsalás miatt. Az ott megismert “modell kísértetiesen hasonlít” a Horváth András volt adóhatósági munkatárs által ismertetett adócsalási módszerhez .

Az Együtt–PM szerint ez alapján előfordulhat, hogy a Horváth András által ismertetett rendszer a CBA “haszonszerzésére” működhetett.

Juhász Péter hangsúlyozta: a “közismerten” a Fideszt támogató céggel kapcsolatban a kormánypártnak válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy van-e kibújási lehetősége az adóellenőrzések alól azoknak a vállalkozásoknak, amelyek támogatják a Fideszt.

Mint ismeretes, Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

forrás:amerikai népszava online

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |