< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: MK derbi Képek és videók: drámai kupaderbi, Újpest-Fradi, forró hangulat a fagyban

| Mobile | RSS

MK derbi Képek és videók: drámai kupaderbi, Újpest-Fradi, forró hangulat a fagyban

2013. december 5. | hozzászólás | Sport

Több mint egy meccs, több mint egy átlagos kupavisszavágó. Újpest-Ferencváros, öldöklő csata 180 percen át a fagyban, pazar hangulat a lelátón, és a végén egy rendkívül boldog lilatábor és egy mérhetetlenül elkeseredett zöld had.

Az Újpest talpra állása a bajnokságban és az odavágó biztató 0-0-a meghozta a lilák kedvét: hiába a fagy és a hétköznap, jó 6 ezren gyűltek össze a Szusza Ferenc Stadionban. Le a kalappal a zöld-fehér hívek előtt: a 6 ezerből körülbelül 1.500-an a kilencedik kerületiekért érkeztek Újpestre. A Fradi gyengébb bajnoki szereplése és Ricardo Moniz méltatlan eltávolítása a kispadról sem tartotta távol a Ferencváros drukkereit a kupaderbi visszavágójától.
Egy rigmus a sok közül

A hangulat pedig amennyire papírforma szerű, annyira felemelő is. Görögtüzek és petárdák mindkét oldalon (MLSZ-büntetés 1-es faktor), a másik oldal nem éppen irodalmi stílusban történő jellemzése (MLSZ-büntetés 2-es faktor), és a játék – mely látványt összesen 180 perc alatt sem hozott, izgalmakat annál inkább – végtelen szeretete (remélhetőleg ezért legalább nem jár MLSZ-büntetés).

Hogy mi döntött végül a lila-fehérek javára? A legegyszerűbb válasz: egy gól. A Ferencvárosiak szerint jó adag szerencse és Kassai Viktor játékvezető ténykedése – egy tizenegyest kérnek számon a világon az egyik legjobb bírónak tartott Kassain – hiába, próféta senki sem lehet a saját hazájában, szegény játékvezető édesanyja konstans csuklásban szenvedhetett a 90 perc alatt – mindkét tábor tett érte eleget.
Tomboló lila-tábor

A 71. percben Vasziljevics bólintott Jova Levente hálójába, a Szusza Ferenc Stadionban pedig nagyon régen nem látott fieszta vette kezdetét. Ekkor már érthetően nem hallatszott a zöld-fehér tábor, pedig a Fradi a végén még egyenlíthetett volna. Nem tette, így a lilák jutottak tovább a Magyar Kupában.

Azonban ennél is nagyobb öröme a házigazdáknak, hogy a Fradit búcsúztatták a kupából. Nem véletlen, hogy jóval a meccs lefújása után is csapat és szurkolótábor együtt ünnepelte a bravúrt, néhányan a fagy ellenére félmeztelenül tomboltak, a játékosok ruháiktól megszabadulva csúszkáltak örömükben a füvön.
Ünnepel az egész város…

A Fradinál pedig a válság egyre mélyül. Moniz mester nincs már, a téli szünetben az érkező új edzőt nyilván jó néhány változás követi a játékosállományban is. És a zöld-fehéreknek még az általuk mélységesen gyűlölt újpesti rigmust is el kellett viselniük: “ünnepel az egész város, … a Ferencváros…”

forrás:ma.hu

Leave a Reply 269 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: